Валери Симеонов: В нашата програма сме заложили създаването на доброволни отряди

В нашата програма сме заложили създаването на доброволни отряди, каза председателят на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов. По думите му задължително трябва да се регламентира законово дейността на гражданските патрули и арести, предаде "Фокус".

Симеонов обясни, че патрулите трябва да бъдат под пълния контрол на полицията и под много добре уредена, нормативна, законова уредба, така че да е ясно регламентирано какви са правата, правомощията и задълженията на такива отряди.

„Не са малко хората, които са готови да отделят част от своето време, което да го посветят на обществено полезна дейност. За съжаление, в единия от случаите с такава група, която обикаля границата, имаше и такива момчета, които бяха подведени от двама-трима и бяха заблудени. Имаха съвсем благородни подбуди. Това са просто единици в сравнение с тези, които станаха известни-мутрите“, коментира още Симеонов.

По-рано Валери Симионов коментира, че в този случай самоорганизираните граждани са инициативи за лично обогатяване: “Това представляват тези т.нар. граждански патрули, които имаха даже и наглостта да се самонаричат „патриоти”. Това са точно кварталните мутри на Бургас и на Ямбол. Всички много добре ги знаят. Едните са продължението на бандата на „Рижите”, новото издание на бандата на „Рижите”. Другият пък е известен в цял Ямбол. И тези представете си, че ще ходят да бранят границата. Нищо не бранят. Отиват, хващат групите, които пресичат границата. Мигрантите в общи линии са неконфликтни и треперят да не нарушат някой закон, та набиват ги, обират ги и аз това го казах още преди да излязат резултати от първите разпити и се оказа точно това, че ги пребиват, обират им парите и телефоните, връзват ги и тогава се обаждат на Гранична полиция, така че те не могат да бъдат никакви патриоти. Това са чиста проба криминални престъпници, мутрагени.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика