Баща отвлече 3-месечния си син в Лом

Проучване: Хората подсъзнателно изпитват омраза към други, които не желаят да имат деца

Жена даде 4400 лева на телефонни измамници за ваксина за дъщеря си

11 бойци са убити при израелските въздушни удари в Сирия

34-годишен хасковлия без книжка блъсна дете на пешеходна пътека

Рискът за рецесия в еврозоната и САЩ се увеличава Няколко признака за предстоящия глобален спад

Rolls-Royce с рекордни продажби Британската компания изпрати най-успешната си година

Проф. Гетов: Внедряването на системата за верификация на лекарства няма да доведе до фалит на аптеки у нас

Проф. Кантарджиев: Всяка година смъртните случаи у нас са над 10 000 след бактериални усложнения от грипа

Германия ограничава до 130 км/ч скоростта по магистралите си от 2023 г.

Облачно време днес

Шофьор на автобус издъхна зад волана, блъскайки се в две коли в Бургас

Цветанов: Не смятам да имаме по-малко от 6 евродепутати и съм убеден, че могат да бъдат и 7

Какво да работят общинските съветници, забраните са прекалени Те са публични фигури и не трябва да използват големите пари и активи, които контролират

Как са измислени ирландските танци?

Хирург оперирал във Враца и преглеждал в Шумен едновременно, източил 200 000 лв. от НЗОК

Злоупотреби с дипломи на лекари и с отчитане на неизвършени операции, са регистрирани в три болници в страната, съобщиха от Министерството на здравеопазването, цитирани от „Дарик“.

По документи съдов хирург оперирал във Враца и в същото време преглеждал пациенти в Шумен, в резултат, на което здравната каса е източена с 200 000 лева.

„Във Враца това е класически пример, но за първи път документиран, как се използват дипломи. Заплатата на този човек, която е получавал, е била по-висока от заплатите на шефове на клиники. А в тази болница миналата година имаше протест на колегите, че не получават достатъчно възнаграждение. Протест срещу ръководството на лечебното заведение“, съобщи зам.-министър Ваньо Шарков.

В частни болници в Пловдив и Сливен отчитали престой и извършени операции на пациенти, които изобщо не са били настанявани в лечебните заведения, информира зам. здравният министър д-р Ваньо Шарков.

В частната болница „Медлайн“ в Пловдив в урологичното отделение е бил приет пациент, за който в медицинската документация след изписването му е посочено, че е била извършена операция. Пациентът е написал жалба, в която посочва, че такава операция не е била направена. „Някой успява да се свърже с болния“, каза Шарков, „и след това пациентът пише второ писмо, в което посочва, че несъответствието в документацията вероятно е станало неволно“.

В частната болница „Царица Йоана“ в Сливен пък имало случай, в който пациент не е бил хоспитализиран, а е получил само медикаментозна терапия, но му е връчена и епикриза от лечебното заведение, посочи Шарков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.