Лъвовете паднаха с 0:1 от Босна и Херцеговина Дузпа и червен картон спънаха нашите

Путин обещал на Ципрас да говори с Ердоган за турските провокации в Егейско море

Германия ни предлага бойни машини Boxer Проектът на пехотата е за 1,2 млд. лв за 158 БТР-а

Турция преговаря със САЩ за закупуване на системи за противоракетна отбрана Анкара не се е отказала и от руските С-400

Ципрас против „опростена версия“ по спора за името на Македония

Създават социален фонд за неосигурени Три варианта за модел на управление на сектора ще бъдат предложени

Крадец задигна кола, докато собственичката я чисти от снега

Политически покер Европа-Турция във Варна Бойко Борисов: Отношенията са крайно влошени

Ангелкова: Повишаваме качеството на туризма и привличаме по-висок клас посетители

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 март 2018

Маестро Йордан Камджалов прави концерт в Катар

Президентът на Словения Борут Пахор идва на посещение у нас

Кметът Атанас Калчев: Срутище застрашава язовир Кричим

Поезия и графикатура в едно цяло Уникална книга представиха поетът Георги Константинов и художникът Иван Газдов

Румен Радев: Ценим приноса на Алжир за стабилизиране на Северна Африка

Стартира кандидатстването за практикантската програма на “Лидл” през 2016 г.

Илиян Рашков и Теодорина Койчева - младежи, участвали в Практикантската програма на Лидл за 2015 г.

За четвърта поредна година “Лидл България” стартира кандидатстване за своята практикантска програма през лятото, която дава възможност за първа работа на ученици над 18 години. Младежите, завършили XI или XII клас, могат да изпращат своята автобиография и мотивационно писмо до 20 май 2016 година, като пълната информация за програмата и кандидатстването може да открие на сайта jobs.lidl.bg.

Учениците ще работят в периода на лятната ваканция между 18 юли и 31 август на 6-часов работен ден от понеделник до петък, което ще им позволи да се радват и на свободно време през ваканцията, както и да натрупат трудов опит. За практиката им в “Лидл” те ще сключат трудов договор, а за труда си ще получават фиксирано месечно възнаграждение и ваучери за пазаруване в магазините на веригата на стойност 60 лв. на месец.

За допълнителна мотивация на младежите след края на практиката “Лидл” организират и конкурс за есе на тема “Lidl отвътре и отвън”, като победителят ще спечели стипендия по време на първата година от обучението си в университет. Вторият и третият подгласник в конкурса ще спечелят ваучери за пазаруване в рамките на 6 месеца.

“През 2015 година получихме 3 пъти повече кандидатури от предишното издание на програмата и тази година отново практикантската програма на “Лидл” ще се проведе в национален мащаб. Така даваме възможност на младежи както от големите, така и от по-малките градове да придобият ценен практически опит в реална бизнес среда”, споделят от “Лидл”.

Това е част от цялостната стратегия на компанията да работи в посока подпомагане, създаване и развиване на професионални кадри. Освен с практикантската си програма през 2016 г. “Лидл” ще продължи и с участието си в проекта за дуално обучение съвместно с други компании от сектора. Миналата година беше създадена първата паралелка в Националната финансово-стопанска гимназия, а тази година ще стартира и вторият випуск. Децата от тази паралелка, които “Лидл” ще обучава в последните класове от образованието им, имат гарантирано работно място във фирмата именно защото дуалното образование съчетава теоретичната и практическата подготовка по време на гимназиалното образование.

Освен програмите, насочени към най-младите, “Лидл” стартира кампания за подбор на персонал за втората логистична база на компанията в Кабиле, Ямболско, където ще бъдат открити нови 120 работни места. Тази кампания тече и в момента с цел да бъдат идентифицирани служители за новата логистична база, които ще преминат през няколко месечно обучение в сегашната складова база в с. Равно поле, за да са подготвени за работата си в Кабиле.

Последователната политика на “Лидл” към персонала включва непрекъснато обучение, организиране на курсове за допълнителна квалификация и възможност за развитие в компанията. Обръща се все повече внимание и на така наречения work-life balance, като се стреми да осигурява наред със служебните ангажименти и възможност за повече свободно време с приятели и семейство. Последно решение в тази връзка е осигуряването на допълнителен почивен ден – освен 01.01., неработен винаги досега, “Лидл” е първата верига, която дава на своите служители в чест на коледните празници и 25.12. като почивен за всички свои магазини в цялата страна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.