Властите в Украйна възпрепятстват гласуването на руски граждани в Киев и Харков

Маскирани трошиха рейсове с бухалки

Сирийските кюрди дадоха обещание да възстановят контрола над Африн

Роси: Ще ги поздравя, ако ни бият на хубав терен

Отново ще изследват водата в село Казанка за уран

13 души са арестувани преди дербито ЦСКА – “Левски”

Директорът на Европол винаги работел с лекота с българските служби

Проф. Алексей Савов: Ракът на дебелото черво засяга все по-млади хора Засега няма генетични маркери за ранно откриване на злокачественото заболяване

Експерти от Организацията за химически оръжия ще разследват случая с отравянето на Сергей Скрипал

Кмет на село стана шофьор на ТИР в чужбина

Свикват две общински комисии

Ректорът на СУ: Всяка година намаляват кандидат-студентите заради демографската криза Може да се отмени решението за нулев прием в специалност „Медицина“, каза проф. Герджиков

И отново цар (В)Каранга!

Германският външен министър Хорст Зеехофер поиска отмяна на Шенгенското споразумение

Алпинисти покоряват хилядник в Тяншан Монтират въжена градина в местността Ксилифор край Търново

Кметът на Търново и министър Екатерина Захариева обсъдиха положителните за общините изменения в законодателството

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и правосъдният министър Екатерина Захариева обсъдиха положителните за общините изменения в законодателството. По време на срещата стана ясно, че правната комисия в Народното събрание е приела промените в Закона за нормативните актове, които бяха предложени от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Новият момент е, че измененията в различните закони вече ще бъдат съгласувани с НСОРБ, преди да бъдат гласувани в парламента.

В разговора си с Даниел Панов, който е и председател на НСРОБ Екатерина Захариева одобри мерките за опазване на културно-историческото наследство. Към тях влизат децентрализация на Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) със създаването на шест регионални звена, заедно с прилагането на рестриктивни мерки спрямо нехаещите собственици на сгради паметници на културата.

Даниел Панов запозна правосъдния министър с международното изложение „Културен туризъм ‘2016”. Градоначалникът на старата столица и Екатерина Захариева говориха и по темите за съхранение и развитие на културно-историческото наследство, по които кметове и експерти дебатираха по време на няколко престижни конференции.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.