Полицай спасил мъж от наръгване, хванали пияния нападател след сигнал до катаджиите

Финансовият министър на САЩ: Участието на Тръмп в Давос цели насърчаване на международните партньорства

6 г. затвор за рецидивист, клал жена, за да я изнасили Делото е гледано по съкратената процедура

Бойко Борисов внесе предложение за освобождаването на Офелия Кънева като председател на ДАЗД

Разкриха наркооранжерия в Павликени

Двама братя са осъдени за убийство на техен съселянин във Врачанско

Две години затвор за кражба от базиликата „Света София“

Екоинспектори наложиха санкции за над 54 000 лева на замърсители "Захарни заводи"-Горна Оряховица и месопреработвателното предприятие "Чех" ще плащат глоби от по над 26 000 лева

Кметът на Благоевград издаде Заповед да не се събират такси за деца, отсъствали поради болест

Служител завлякъл фирма с близо 12 000 лева За неотчетения оборот го грозят до 6 години затвор

Жителите на Стара Кресна пропищяха от тормоз на роми-дървосекачи почистващи изгорялата гора от големия пожар над дефилето

Спипаха мъж с ефективна присъда в Горнооряховско

Грипна епидемия и в Бургас

Румен Радев критикува Борисов и Меркел за поканата към Ердоган "Няма война между институциите, а определени ценностни разминавания"

Илияна Йотова в отчета си: За съжаление, срещнах една разделена България и един обезверен народ

Връчиха дипломите на 140 юристи във ВТУ

Връчиха дипломите на 140 възпитаници на Юридическият факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Церемонията се състоя в събота в Музей „Възраждане и Учредително събрание” и на нея присъстваха министърът на правосъдието Екатерина Захариева, зам.-председателят на Парламента Иван Иванов, областният управител проф. Пенчо Пенчев, конституционни съдии, бивши ректори на университета, преподаватели, десетки близки и приятели на студентите. „Днес е още един хубав ден за ВТУ, макар и малко тъжен. От това свято място тръгва поредният випуск на Юридическия факултет. Влагаме във вас всичките си надежди, че ще бъдете поколението, което ще направи следващата крачка за България и ще помогне на държавата си и хората в нея да живеят по-добре като европейци, но българи. Бъдете достойни, знайте, че вашите преподаватели са винаги зад вас. Разчитаме на вас, защото, където и да сте, ще ви гледат като възпитаници на ВТУ – не само като добри юристи, специалисти, но и като млади българи за пример. Надявам се и вярвам в много ви успехи. Помнете, че сме българи и трябва да пазим и обичаме земята си. Бог да ви пази“, каза в словото си ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов.

„За мен е истинско удоволствие да връча дипломите днес. В професията се ръководете от закона и вътрешните си убеждения. От вашите решения в бъдеще ще зависят човешки съдби и политиките на държавата. Ако мислите, че безсънните нощи свършват днес, жестоко се лъжете. Избрали сте нелек път, а ученето ще продължи през целия живот. Няма нищо по-важно от чистата съвест вечер и професионалното удовлетворение рано сутрин. Работете така, че с вас да се гордеят преподавателите, родителите и децата ви. Служете на закона, а не на силните на деня. Така вие ще бъдете силните“, апелира министърът на правосъдието Екатерина Захариева.

Зам.председателят на парламента и депутат от Великотърновския регион Иван Иванов призова младите прависти никога да не забравят, че битката за правото е битка за справедливост. „Как ще използвате подготовката си е големият въпрос, на който трябва да започнете да отговаряте. Всеки ден, всеки час, всяка минута ще трябва да правите избор между схоластиката и морала. Не се страхувайте да бъркате, не живейте страхливо, оправдавайки се с параграфи и членове. Животът е поредица от избори и възможности. Ние сме това, което избираме да правим, и оттам да бъдем. Бъдете смели, честни, идеалисти, за да устоите на конформизма. Сътворете прекрасната си история в света на морала и човешкото щастие. Хората правят професията, а не занятието човека“, заяви Иван Иванов.

Общо 20 дипломанти завършиха с отличие. Юридическият факултет към ВТУ е създаден през 1991 г. и е първият извънстоличен правен факултет в страната. В специалността “Право” се подготвят юристи – специалисти за нуждите на съдебната система, за правното осигуряване на държавните институции, търговски дружества, банки, застрахователни дружества.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.