на 23 март 2018 да почерпят

Турски учебен изтребител се е разбил в централната провинция Невшехир

Туск: Личните данни на гражданите на ЕС трябва да бъдат напълно защитени

“Омония” дава Петев на съд

Културата на маорите привлича туристи в Нова Зеландия Коренните жители са 15% от населението в островната страна

Вижте снимки от заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Вучич: Не съм доволен, че западните сили са твърдо решени да запазят независимостта на Косово

Бунтовници напускат Източна Гута след месец тежки боеве

6 коли се удариха на Северната тангента в София

Кодзиас кацна на летището в Скопие

Водещият адвокат на Тръмп по „руското разследване“ подаде оставка

Подпалиха колата на полицейски шеф във Враца Съседният паркиран автомобил също бил на ченге

„Зебри“ убийци дебнат на пътя (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 март 2018

Няма престъпление от шефката на САС Административният ръководител Даниела Дончева не е упражнявала натиск при решаване на дело

Връчиха дипломите на 140 юристи във ВТУ

Връчиха дипломите на 140 възпитаници на Юридическият факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Церемонията се състоя в събота в Музей „Възраждане и Учредително събрание” и на нея присъстваха министърът на правосъдието Екатерина Захариева, зам.-председателят на Парламента Иван Иванов, областният управител проф. Пенчо Пенчев, конституционни съдии, бивши ректори на университета, преподаватели, десетки близки и приятели на студентите. “Днес е още един хубав ден за ВТУ, макар и малко тъжен. От това свято място тръгва поредният випуск на Юридическия факултет. Влагаме във вас всичките си надежди, че ще бъдете поколението, което ще направи следващата крачка за България и ще помогне на държавата си и хората в нея да живеят по-добре като европейци, но българи. Бъдете достойни, знайте, че вашите преподаватели са винаги зад вас. Разчитаме на вас, защото, където и да сте, ще ви гледат като възпитаници на ВТУ – не само като добри юристи, специалисти, но и като млади българи за пример. Надявам се и вярвам в много ви успехи. Помнете, че сме българи и трябва да пазим и обичаме земята си. Бог да ви пази”, каза в словото си ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов.

“За мен е истинско удоволствие да връча дипломите днес. В професията се ръководете от закона и вътрешните си убеждения. От вашите решения в бъдеще ще зависят човешки съдби и политиките на държавата. Ако мислите, че безсънните нощи свършват днес, жестоко се лъжете. Избрали сте нелек път, а ученето ще продължи през целия живот. Няма нищо по-важно от чистата съвест вечер и професионалното удовлетворение рано сутрин. Работете така, че с вас да се гордеят преподавателите, родителите и децата ви. Служете на закона, а не на силните на деня. Така вие ще бъдете силните”, апелира министърът на правосъдието Екатерина Захариева.

Зам.председателят на парламента и депутат от Великотърновския регион Иван Иванов призова младите прависти никога да не забравят, че битката за правото е битка за справедливост. „Как ще използвате подготовката си е големият въпрос, на който трябва да започнете да отговаряте. Всеки ден, всеки час, всяка минута ще трябва да правите избор между схоластиката и морала. Не се страхувайте да бъркате, не живейте страхливо, оправдавайки се с параграфи и членове. Животът е поредица от избори и възможности. Ние сме това, което избираме да правим, и оттам да бъдем. Бъдете смели, честни, идеалисти, за да устоите на конформизма. Сътворете прекрасната си история в света на морала и човешкото щастие. Хората правят професията, а не занятието човека”, заяви Иван Иванов.

Общо 20 дипломанти завършиха с отличие. Юридическият факултет към ВТУ е създаден през 1991 г. и е първият извънстоличен правен факултет в страната. В специалността “Право” се подготвят юристи – специалисти за нуждите на съдебната система, за правното осигуряване на държавните институции, търговски дружества, банки, застрахователни дружества.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.