Полицейска операция се провежда в Страсбург, предполага се, че е свързана с атентата

Мартин Петров поиска отвод на съдия

Спасител на дете стана „Полицай на годината“

Унгарци на протест срещу „поробващ закон“ Парламентът разреши 400 часа извънреден труд годишно

ЕК одобри проекта за модернизация на спешната медицинска помощ, съобщи министър Ананиев

Енрике Иглесиас и Ана Курникова продават къщата си за $4,85 милиона

Премиерът Борисов в Брюксел: Чухме само похвали Тимерманс подкрепил промените за конфискацията на незаконно придобито имущество

Петокласник с приз от „Полицай на годината“

Смядово събира пари за болницата в Шумен

Издирват началника на КАТ – Казанлък

Фондацията зад гей билбордовете пред „Труд“: Това е информационна кампания Планират да поставят пана на видни места в София и в Пловдив

Баневи остават за постоянно в ареста

Георги Кабаков – последният рефер без VAR в турнира

Ахмед Доган стана дядо

Министър Ананиев: Ако бъде приет анекса към националния рамков договор, се надяваме той да бъде подсписан в първите дни на новата година

Връчиха дипломите на 140 юристи във ВТУ

Връчиха дипломите на 140 възпитаници на Юридическият факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Церемонията се състоя в събота в Музей „Възраждане и Учредително събрание” и на нея присъстваха министърът на правосъдието Екатерина Захариева, зам.-председателят на Парламента Иван Иванов, областният управител проф. Пенчо Пенчев, конституционни съдии, бивши ректори на университета, преподаватели, десетки близки и приятели на студентите. „Днес е още един хубав ден за ВТУ, макар и малко тъжен. От това свято място тръгва поредният випуск на Юридическия факултет. Влагаме във вас всичките си надежди, че ще бъдете поколението, което ще направи следващата крачка за България и ще помогне на държавата си и хората в нея да живеят по-добре като европейци, но българи. Бъдете достойни, знайте, че вашите преподаватели са винаги зад вас. Разчитаме на вас, защото, където и да сте, ще ви гледат като възпитаници на ВТУ – не само като добри юристи, специалисти, но и като млади българи за пример. Надявам се и вярвам в много ви успехи. Помнете, че сме българи и трябва да пазим и обичаме земята си. Бог да ви пази“, каза в словото си ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов.

„За мен е истинско удоволствие да връча дипломите днес. В професията се ръководете от закона и вътрешните си убеждения. От вашите решения в бъдеще ще зависят човешки съдби и политиките на държавата. Ако мислите, че безсънните нощи свършват днес, жестоко се лъжете. Избрали сте нелек път, а ученето ще продължи през целия живот. Няма нищо по-важно от чистата съвест вечер и професионалното удовлетворение рано сутрин. Работете така, че с вас да се гордеят преподавателите, родителите и децата ви. Служете на закона, а не на силните на деня. Така вие ще бъдете силните“, апелира министърът на правосъдието Екатерина Захариева.

Зам.председателят на парламента и депутат от Великотърновския регион Иван Иванов призова младите прависти никога да не забравят, че битката за правото е битка за справедливост. „Как ще използвате подготовката си е големият въпрос, на който трябва да започнете да отговаряте. Всеки ден, всеки час, всяка минута ще трябва да правите избор между схоластиката и морала. Не се страхувайте да бъркате, не живейте страхливо, оправдавайки се с параграфи и членове. Животът е поредица от избори и възможности. Ние сме това, което избираме да правим, и оттам да бъдем. Бъдете смели, честни, идеалисти, за да устоите на конформизма. Сътворете прекрасната си история в света на морала и човешкото щастие. Хората правят професията, а не занятието човека“, заяви Иван Иванов.

Общо 20 дипломанти завършиха с отличие. Юридическият факултет към ВТУ е създаден през 1991 г. и е първият извънстоличен правен факултет в страната. В специалността “Право” се подготвят юристи – специалисти за нуждите на съдебната система, за правното осигуряване на държавните институции, търговски дружества, банки, застрахователни дружества.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.