Пръстенът на Александра от Провадия, струващ 1000 лева, е продаден за 160 от мнимата бременна

Окръжната прокуратура във Варна е повдигнала обвинение и на 18-годишната Ивалена Маринова във връзка с убийството на 13-годишната Александра Сивриева от Провадия. Това съобщиха от Главна прокуратура след като Окръжният съд наложи в петък постоянен арест на Красимир Тодоров за същото престъпление.

Ивалена е приятелката на Красимир, за която и той, и служебната му защитничка твърдяха пред магистратите, че е бременна и в сложно здравославно състояние, което налагало той да се грижи за нея.

Обвиняемата категорично не е бременна, казаха от Окръжна прокуратура във Варна след направените изследвания. Срещу приятелката на килъра е повдигнато обвинение в помагачество за грабеж, придружен с убийство. Доказателствата на държавното обвинение са в трасологичната експертиза, която е установила отпечатък от стъпката й до главата на зверски убитото момиче.

Прокуратурата разполага и с видеозапис, на който двамата Красимир и Ивалена обикалят заложните къщи да продават заграбеното злато на жертвата, като обвиняемата е представяла личната си карта. Засега не е открито цялото количество накити, които са били изтъргувани , а само пръстенът, който бил продаден на безценица-за 160 лв.вместо 1000лв, научи „Труд”.

В понеделник Окръжна прокуратура ще поиска постоянна мярка „задържане под стража„ на съучастничката.

Очаква се целият драматичен инцидент с убийство още повече да се разплете.

Продължават процесуално-следствените действия за установяване на съпричастност и на други лица към тежкото престъпление и за установяване дали жертвата е била изнасилена и с нея са извършени блудствени действия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право