Папа Франциск към мигрантите: Вие не сте сами, не губете надежда

Факсимиле: Би Би Си

"Вие не сте сами, не губете надежда", заяви Папа Франциск на мигрантите при посещението си на гръцкия остров Лесбос днес, предаде Би Би Си.

Франциск е взел 12 сирийски мигранти със себе си във Ватикана. Трите семейства са мюсюлмани и са изгубили своите домове по време на сирийската война. Той е искал да направи жест за "добре дошли" на мигрантите.

Папа Франциск призова всички да покажат "обща хуманност" към мигрантската криза.
Франциск се срещна първо с група млади момчета, които сами са пропътували "пътя на мигрантите".

Папата призна, че мигрантите са направили "велика жертва" с идването си в лагера, поиска и да "привлече вниманието на света към хуманитарната криза".

На самолета при пътуването до острова, Папата заяви пред репортери, че това е пътуване, белязано от тъга. "Ние ще станем свидетели на най-тежката хуманитарна катастрофа от времето на Втората световна война", споделя той.

"Ще видя толкова много хора, които страдат, които се укриват и не знаят къде да отидат. Ще видим и гробището на мигранти - морето, което е попречило на много хора да стигнат до тук", заяви Папа Франциск.

Визитата е по покана на гръцкия президент Прокопис Павлопулос. Папата посети острова заедно с Вселенският патриарх Вартоломей и атинският архиепископ Йероним II.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят