Вижте как народът влезе в парламента

Народното събрание организира Ден на отворени врати по повод Деня на Конституцията и 200-годишнината от рождението на Екзарх Антим I.

Народът започна да влиза в парламента в 10 ч. и имаше достъп 3 следобед.

Председателката на парламента Цецка Цачева, посрещна първите посетители в южното фоайе. Сред тях бяха студенти по право, политически науки, история, философия и социология.

"За посетителите в рамките на Деня на отворените врати ще е интересно да се запознаят с експозициите, посветени на Конституцията и на 200-годишнината от рождението на Екзарх Антим I", каза Цачева пред журналисти, цитирана от „Фокус”. „Приятно е, когато има ученици от по-малките класове. Убедена съм, че за всички тях ще представляват интерес експозициите посветени на Конституцията и на 200-годишнината от рождението на първият български председател на Народното събрание екзарх Антим I - обясни шефката на НС - Ще бъде интересно за посетителите да влязат в пленарна зала, да се докоснат до парламентарния звънец, да се разходят из кулоарите на Народното събрание, още повече, че тук имат възможност да видят оригинала на звънеца от учредителното събрание във Велико Търново.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини