Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Конституцията и народът

София по-добра за живот от Москва Виена запазва първото място

Нова ТВ купува 100% от “Нет Инфо“

Обвиняват БДЖ в нагласени поръчки

Класика и пера в зала „България” Иновативният пърформанс „Еволюция” развълнува публиката

Нападателят от Мериленд е загинал от раните си в болницата

Хасан Азис: Приемам нормално Ердоган да казва, че Кърджали е останал в душата му

Цвета Караянчева: Политиците трябва да си говорят Срещата на европейските лидери с президента Ердоган у нас е важна

„Бандата на Оушън“ обира ротативки Четирима мъже дистанционно хаквали софтуера на игралните апарати

Доналд Тръмп е разговарял днес по телефона с Владимир Путин

Арестуваха българин в Гърция заради убийството на негов приятел, трупът все още не е намерен

Задържаният българин. Снимка: Anikolouli.gr

Българин е арестуван вчера в Санторини, Гърция за предумишлено убийството на Такис Вазакопулу, негов приятел, съобщи сайтът “Български новини”.

Според официална полицейска информация българинът е арестуван в централния град на Сандорини-Тира. Той е бил последният човек, който видял жив 23-годишния Такис Вазакопулу.

Следите от Такис се губят от момента, в който българският му приятел го взима с мотора си от главния път за Мегалохори на 7 август 2014 г. Три месеца по-късно след безрезултатно издирване, българинът е извикан за допълващи показания в полицията. 

“Моля ви направете каквото можете, за да го намерите, иначе няма да се успокоя. Незнам къде ще спя довечера, но поне да спя спокоен. Не съм спал от три месеца, откакто се случи това с Таки”, споделя българинът в показания.

Задържаният българин отвел полицаите до място, където се изхвърлят боклуците и където само познавач на острова може да стигне до там. „Тук го оставих и го покрих с дърва и чакъл,“ признал мъжът. Следователите обаче смятат, че три месеца след престъплението, обемът на боклука там е три пъти по-голям и не може лесно да се идентифицира трупа.

Когато българинът осъзнава колко трудно е да се намери тялото, променя тактиката. Показва други различни точки като място на престъплението. Дори казва, че е изгорил тялото хвърли костите на няколко места, които са били разследвани от полицията на острова, но без резултат. След като е бил извикан отново от полицията за показания като основен заподозрян, е признал за смъртта на приятеля си, че е станало по време на кавга помежду им.

Според информация е казал, че е взел Таки от въпросното място от автобусна спирка в посока към дома му в съседния квартал. В някакъв момент спрели на паркинг, скарали се и го блъснал силно. Такис, падайки, си удрил главата в голям камък и останал на място. 

В опита си да прикрие престъплението, задържаният признава, че съзнателно се е опитвал да го представи като самоубийство. Той се възползвал от факта, че по това време приятелят му е бил психически разстроен заради здравословни проблеми. 

Припомняме, че това е третият подобен случай с българин убиец, без да се намери трупа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.