Арестуваха българин в Гърция заради убийството на негов приятел, трупът все още не е намерен

Задържаният българин. Снимка: Anikolouli.gr

Българин е арестуван вчера в Санторини, Гърция за предумишлено убийството на Такис Вазакопулу, негов приятел, съобщи сайтът "Български новини".

Според официална полицейска информация българинът е арестуван в централния град на Сандорини-Тира. Той е бил последният човек, който видял жив 23-годишния Такис Вазакопулу.

Следите от Такис се губят от момента, в който българският му приятел го взима с мотора си от главния път за Мегалохори на 7 август 2014 г. Три месеца по-късно след безрезултатно издирване, българинът е извикан за допълващи показания в полицията. 

"Моля ви направете каквото можете, за да го намерите, иначе няма да се успокоя. Незнам къде ще спя довечера, но поне да спя спокоен. Не съм спал от три месеца, откакто се случи това с Таки", споделя българинът в показания.

Задържаният българин отвел полицаите до място, където се изхвърлят боклуците и където само познавач на острова може да стигне до там. „Тук го оставих и го покрих с дърва и чакъл,“ признал мъжът. Следователите обаче смятат, че три месеца след престъплението, обемът на боклука там е три пъти по-голям и не може лесно да се идентифицира трупа.

Когато българинът осъзнава колко трудно е да се намери тялото, променя тактиката. Показва други различни точки като място на престъплението. Дори казва, че е изгорил тялото хвърли костите на няколко места, които са били разследвани от полицията на острова, но без резултат. След като е бил извикан отново от полицията за показания като основен заподозрян, е признал за смъртта на приятеля си, че е станало по време на кавга помежду им.

Според информация е казал, че е взел Таки от въпросното място от автобусна спирка в посока към дома му в съседния квартал. В някакъв момент спрели на паркинг, скарали се и го блъснал силно. Такис, падайки, си удрил главата в голям камък и останал на място. 

В опита си да прикрие престъплението, задържаният признава, че съзнателно се е опитвал да го представи като самоубийство. Той се възползвал от факта, че по това време приятелят му е бил психически разстроен заради здравословни проблеми. 

Припомняме, че това е третият подобен случай с българин убиец, без да се намери трупа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят