Как се усмиряват зодиите

Овен

Изчаквате да му премине

Всеизвестно е, че когато Овен се ядоса, от ноздрите му излиза огън, рогата му кюскат и хвърлят искри, а очите му поразяват с вредно лъчение от 25 аршина разстояние (което е около 17 м). Как можем да го укротим? Появи ли се Овенът от ада, бягайте презглава. Сложете си тапи в ушите, заровете се в дълбок гроб или се заключете в бомбоубежище и не излизайте, докато не минат от 2 до 24 часа - в зависимост от тежестта на пристъпа. Овенът забравя, че е бил бесен, след като пристъпът премине, освен ако не е с Луна в Лъв или Скорпион.

Телец

Не се и надявайте

За разлика от Овена Телецът не е избухлив. Той е като тенджера под налягане. Набира пара, докато започне да свисти през предпазния вентил. Ако е запушен, следва голямото: “Буум!” Има един кратък прозорец преди избухването, когато имате шанс да се извините и всичко да се размине. Телецът бавно набира, но вбесите ли го, става като онези бикове, с които се надбягват в Памплона - няма спиране. Но по-страшното е, когато започне да ви игнорира. Ако в първия случай може и да му мине след седмица-две, във втория - не се и надявайте.

Близнаци

Минута-две и ще е като нов

Всеобщото мнение е, че Близнаците са истерици. Това естествено не е така - те са просто фишеци, които лесно се палят, фъшкат наляво-надясно и накрая падат на земята, отупват си дрехите и на мига забравят, че са крещели. Казват, че Овенът мрази 24 часа, Телецът - до гроб, а пък Близнаците - 30 секунди. Но ако са истински вбесени, ще разберете по това, че стават мълчаливи. Какво можете да направите, когато представител на този знак се развика? Не отговаряйте. Гневът му минава като лятна буря. След минута-две ще е като нов.

Рак

Изтърпете мусенето

Ракът понякога прощава, но никога не забравя. Как да постъпите, ако ви е сърдит? Извинете се. Дайте му да разбере, че съжалявате искрено, след което се оттеглете и не досаждайте. Когато осмисли всичко и ако сте се “провинили” за първи път, ще ви бъде простено... но след няколко седмици цупене. Като част от наказателните мерки може да се случи да ви саботират - например като “забравят”, че са ви обещали нещо. Ако ви е второ нарушение, внимавайте! Всичко ви се пише в черния тефтер, от който един ден ще бъде извадено на бял свят.

Лъв

Да покрещи и ще му мине

Ако се страхувате от лъвове, не ги дърпайте за опашката. Когато Лъвът изпадне в яростен пристъп, той разкъсва. Вдига от нула до сто за 4 секунди и след това никой не може да го спре. В гнева си стига до заслепение и не знае какви ги върши. Може да стане агресивен и да стигне до физическо насилие, но често то е за предпочитане пред това да ви засипе с обиди. Как да се неутрализира това природно бедствие? Оставете го да се навика, като гледате да не се заслушвате много-много в думите му. След час-два ще му мине, дори може да ви се извини.

Дева

Оттеглете се, докато размисли

Няма как да не забележите, че Девата ви е ядосана. Неодобрението ще е изписано от върха на носа є до пръстите на краката. Това е известно сред познавачите на Деви като “мълчаливия стадий”. Докато сте в зоната на търпението, сте в безопасност. Но не се отпускайте. Всяко ваше провинение се картотекира до момента, в който напълни чекмедже с определена кубатура. И тогава Девата избухва. Пред ядосана Дева: 1. Не питайте дали е ядосана, ЕСТЕСТВЕНО, че е! 2. Не крещете и не нападайте. 3. Извинете се светкавично. 4. Оттеглете се, докато Девата размисли и й мине.

Везни

Мълчете си, ако сте прави

Твърди се, че са най-миролюбивият знак. Везните се ядосват предимно когато са уплашени и/или когато не са прави. В тези случаи стават зли, заядливи и агресивни. Но не избухват като някои други, а хладнокръвно, ясно и твърде красноречиво излагат причините за недоволството си. Никога не влизайте в спор с тях. Ако не сте прави, те ще ви оборят с логиката си. Ако сте прави, толкова по-зле за вас, защото правотата ви ще ги вбеси още повече. Извинете се, но едва след като окажете известна съпротива, за да не им се стори победата твърде лесна.

Скорпион

Не се извинявайте

Ще ви ужили, ако е притиснат в ъгъла или ако е наранен. Вместо да крещи и да прави сцени, Скорпионът предпочита да се оттегли. Няма да ви вдига телефона, няма да отговаря на съобщенията ви. Прави го, за да ви предпази от собствения си гняв. Попаднете ли в пясъчната буря, не викайте, не се извинявайте и не се обяснявайте - ще го разлютите допълнително. Ако можете, мълчете, докато напусне стаята със затръшване на вратата. След това вече може да потърсите начин да му се извините. И после ви остава само да чакате... Ако не сте го “предали”, вероятно ще ви прости.

Стрелец

Оставете го за 5 минути

Стрелецът разполага с два вида гняв - в единия случай се ядосва и затваря телефона или изхвърчава от стаята. Това е защитен механизъм като изключване на реле. Във втория случай се вбесява и тогава крещи. Започне ли, става като динамо - самонавива се и все повече се подиграва и нагрубява. Колкото и да му повтаряте, че сте разбрали или че се извинявате, това няма как да спре цунамито от обиди. В редки случаи на много силен гняв заговаря тихо и саркастично. За укротяването му има само една стратегия - изчакайте 5 минути да му мине. Ако е бил виновен, ще се извини.

Козирог

Не го ядосвайте

Прави впечатление на невъзмутим и кротък. За него важи поговорката за тихата вода. Под гладката повърхност на привидно спокойствие се крие дълбоко и тинесто дъно. Козирогът трупа гняв и омерзение, докато получи сгоден момент, за да ви го върне тъпкано. Ако се стигне до скандал обаче, става жесток. Затова всеки разумен Козирог избягва скандалите. Може дори да не ви каже, че ви е ядосан. Когато премълчи достатъчен брой пъти, той просто стига до момента, в който решава, че вече не означавате нищо за него, и ви отрязва. Точка.

Водолей

Нека си мисли, че е прав

Поаленяват, крещят и не чуват - от високите децибели на собствения си глас временно са оглушели. Познахте ли ядосания Водолей? Но всичко започва много по-отдалеч. В началото Водолеят се дистанцира и очаква да се сетите, че нещо не е наред. По-скоро трябва да се извините, иначе дистанцираното мълчание ще премине в ядосано такова, а след това и в скандал. Стратегията ви е следната: оставяте го да си мисли, че е прав, и се извинявате. След ден-два може да обсъдите нещата - тогава ще е в състояние да ви чуе.

Риби

Бягайте, ако ви е мил животът

Бясната Риба е подла. Тя използва грубост, открита агресия, сълзи, сополи, упреци, сърцераздирателно заприличва на прекършена фиданка - изобщо всички възможни методи, които смята, че ще ви въздействат. Тъй като Рибите принципно мразят да се конфронтират, те дълго време потискат гнева си. Съответно, когато вече не могат да издържат, буквално изригват. Гледката е страшна. Много по-страшна от това да ви ругае Рак или да ви жили с отровни думи Скорпион. Ако това ви се случи, извикайте бързо: “Извинявай!” И после бягайте, ако ви е мил животът!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп