Ненчев: Терористи влизат у нас с мигрантите (обзор)

Терористи се внедряват в страната ни с потоците от нелегални мигранти. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в събота и допълни, че армията и полицията са в готовност да използват сила, за да спрат преминаващите незаконно границата ни.

371 военни с 51 броя техника пазят сухопътната бразда на България заедно с Гранична полиция, посочи Ненчев. Той увери, че на границата може да бъдат изпратени до 1000 военнослужещи.

Денонощни явни и скрити патрули бранят южната бразда в най-уязвимите й точки - територията на общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Сатовча, заяви главният секретар на МВР Георги Костов.

В същото време на 13-ата конференция на Софийската градска организация на БСП евродепутатът от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП Илияна Йотова предупреди, че в следващите месеци страната ни може да се превърне в огромен бежански лагер.

Има сигнали, че сме готови да направим компромис с националната ни сигурност, за да няма финансови корекции и спиране на евросредства, заяви Йотова. Тя е видяла позиция на българското правителство, в която то се отказва от отпадането на текст от т.нар. Дъблинско споразумение, според който трябва като външна граница на ЕС задължително да приемаме бежанци и да им даваме убежище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини