Професор хирург оглави БСП-Пловдив

Известният хирург проф. д-р Красимир Мурджев е новият лидер на БСП в Пловдив, стана ясно след градската отчетно-изборна партийна конференция, която се проведе в събота в Конгресния център на Международния панаир. 51-годишният бивш депутат от 42-ро Народно събрание получи 159 от гласовете на 161-те делегати, като само двама гласуваха "въздържал се".

По предварителен сценарий вотът трябваше да е таен, но се стигна до явно гласуване, след като всички останали десетима номинирани за председателския пост си направиха отвод. Досегашният лидер Георги Гергов и още шестима го направиха предварително, като мотивът на известния бизнесмен и хотелиер бе, че се цели в поста на Михаил Миков като председател на Националния съвет на БСП и ще се кандидатира за него по време на 49-ия конгрес на "червените" на 7 и 8 май.

По време на градската конференция пък "кърпата" хвърлиха и останалите трима кандидати - Петър Бояджиев, адвокатът Тодор Кръстев и лидерът на БСП в район "Северен" Илия Гатев, който се отказа в полза на проф. Мурджев. "Сам нищо не мога да постигна. Добрите резултати идват със съвместна политическа работа", бяха първите думи на новоизбрания лидер на БСП-Пловдив. Проф. Мурджев обяви, че ще заложи на демократичния и широк диалог, но ще настоява вземане на решенията те да се спазват от всички.

"БСП ще е принципна и конструктивна опозиция в Общинския съвет, ще се бори срещу корупционните схеми на местната власт, ще предлага конкретни социални инициативи за пловдивчани", обеща още новият червен лидер, който ще изгради постоянно действащи предизборни щабове на градско и районно ново. Ежемесечен информационен бюлетин, открити партийни събрания, редовни заслушвания на ръководствата на структури и основните партийни организации са другите му ангажименти за подобряване на диалога и връзката вътре в БСП и със симпатизантите на левицата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика