Румяна Бъчварова: Да използва научните постижения, е шансът на МВР да върви напред

"Нямаме друг шанс освен този, да вървим напред професионално, използвайки научните постижения", бяха думите, с които министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова откри в Пловдив международната конференция на тема "Приложни аспекти в превенцията, разкриването и разследването на престъпления".

"Убедена съм, че темата на конференцията е изключително полезна. Прилагането на научен подход в практиката на криминалистиката е правилният път в идентифицирането и борбата с престъпленията, както и в ускоряването на разследването", каза още Румяна Бъчварова.

Според нея безспорна е нуждата от разширяване на експертните познания, особено в сегашната ситуация - работата на криминалистите дава резултатност в разследването, същевременно натрупва емпиричен материал за обучение на курсантите в Академията на МВР.

"Доказателство за това е една от направените оценки от реализирано в София учение - работата на криминалистите е изключително важна. Водено от това разбиране ръководството на МВР прави всичко необходимо, за да осигури материалната база за използването на тези научни постижения", допълни министър Бъчварова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини