Убиецът на Александра излъгал, че жена му е бременна (обзор)

Арестуваният Красимир Тодоров в съда.

Килърите продали накитите в заложни къщи. Нов обвиняем за смъртта на момичето от Провадия-приятелката на Красимир

Окръжната прокуратура във Варна повдигна обвинение и на Ивалена Маринова (18 г.) за убийството на 13-годишната Александра Сивриева от Провадия.

Това съобщиха от прокуратурата, след като в петък съдът наложи постоянен арест на Красимир Тодоров (19 г.) за зловещото престъпление.

Трупът на Александра бе открит във вторник привечер след 22-дневно издирване в мазе на запустяла сграда на бившия ресторант “Ловен дом”. Ивалена е приятелката на Красимир, за която и той, и служебната му защитничка твърдяха пред магистратите, че е бременна и болна, което налагало той да се грижи за нея.

Обвиняемата категорично не е бременна, показват медицински изследвания. На мястото на убийството бил открит отпечатък от обувка на Ивалена до главата на убитото момиче.

Прокуратурата разполага и с видеозапис, на който Красимир и Ивалена обикалят заложните къщи да продават заграбените златни накити на жертвата, като обвиняемата е представяла личната си карта.

Засега не е открито цялото количество накити, които са били изтъргувани, а само пръстен, който бил продаден на безценица - за 160 вместо 1000 лв., научи “Труд”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право