Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Конституцията и народът

София по-добра за живот от Москва Виена запазва първото място

Нова ТВ купува 100% от “Нет Инфо“

Обвиняват БДЖ в нагласени поръчки

Класика и пера в зала „България” Иновативният пърформанс „Еволюция” развълнува публиката

Нападателят от Мериленд е загинал от раните си в болницата

Хасан Азис: Приемам нормално Ердоган да казва, че Кърджали е останал в душата му

Цвета Караянчева: Политиците трябва да си говорят Срещата на европейските лидери с президента Ердоган у нас е важна

„Бандата на Оушън“ обира ротативки Четирима мъже дистанционно хаквали софтуера на игралните апарати

Доналд Тръмп е разговарял днес по телефона с Владимир Путин

Пламен Орешарски вижда дългова спирала пред България

„Истинският проблем с увеличаването на дълга ще бъде почувстван от някои от следващите кабинети. Затова казвам, че ние сме в началото на дълговата спирала“, заявибившият премиер Пламен Орешарски пред БНТ.

По думите му една част от новите дългове служат за плащането на стари задължения. “Лошото е, че една част от тези кредити са за покриване на дефицити. Ние сме вече 6 години на дефицит и ако в началните години 2009-2010 имаше обяснение с кризата, то днес ние нямаме оправдание за политиката на дефицити. Трябва да се стремим към балансиране на бюджета“, каза Орешарски.

„Гледайте не взимането на кредитите, а нарастването на дълга. Затова казвам, че сме в началото на дългова спирала“. Според него подобна политика може да доведе до ситуация като при нашите южни съседи, които са принудени да орязват социалните програми и други харчения, както и да водят политика на рестрикции.

Без развитие страната изостава. Доста близки са думите стабилност и застой. През 80-те години на ХХ век също говорихме за стабилност, нямаше протести, но всъщност имаше застой, а това не беше добро за България, каза още Орешарски.

„Не е най-важното дали това правителство ще издържи 4 години. Най-важното е какви цели бяха обявени от кабинета Борисов, когато дойде на власт, и дали те се изпълняват. Тези цели не се изпълняват. Това правителство означава четири години да стоим на едно място“, смята Пламен Орешарски.

Той вярва, че законодателните и други мерки, които е предприел, за да увеличи приходите в държавната хазна по времето на своя мандат сега дават резултати и премиерът Борисов отчита големи многомилиардни постъпления. „Удовлетворен съм, че мерките, които предприехме по време на моя мандат, сега дават резултати, особено в приходните агенции“, каза той и зададе риторичния въпрос: „Ако толкова добре сегашното правителство на Бойко Борисов събира приходи, защото не го направи и през първия си мандат. Явно нещо им е пречило“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.