Калоян Паргов остава начело на БСП-София

Калоян Паргов бе преизбран за председател на БСП-София с голямо мнозинство. Той получи доверието на 139 делегати срещу 39 гласа за опонента му, предаде БГНЕС.

Това стана след гласуването на Градската конференция на столичната организация на социалистите. Калоян Паргов получи доверието на 139 делегати срещу 39 гласа за опонента му Борис Цветков. Останалите кандидати за председателския пост си направиха самоотводи преди гласуването. Така Калоян Паргов получи възможност да ръководи БСП-София за пълен мандат от 4 години. Той беше избран на този пост на 26-и октомври 2013 година, за да довърши мандата на предишния председател Анна Янева.

"Благодаря за доверието и за подкрепата! Благодаря за търпението ви и за това, че издържахте над 12 часа в тази зала", каза Калоян Паргов минути след обявяването на резултатите късно в събота вечерта. Веднага след като научи, че е преизбран, новият-стар лидер слезе от трибуната и отиде да поздрави опонента си Борис Цветков.

"Направих го, защото го считам за мой партиен другар, обясни Калоян Паргов. - Днес, както казах и на предишната конференция, на която ме избрахте, в тази зала няма победители и победени. Иска ми се да излезем от тук като един силен отбор. И да градим, развиваме и пазим този отбор през следващите 4 години. В името на БСП и на България"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика