„Астън Вила“ изпадна от Висшата лига за първи път

„Астън Вила“ ще играе от следващия сезон във второто ниво на английския футбол. Тимът от Бирмингам официално се сбогува с елитния си статут след загуба от „Манчестър Юнайтед“ с 0:1 на „Олд Трафорд“.

Уейн Руни се завърна в игра за домакините след близо два месеца в лазарета, а единственото попадение за „червените дяволи“ реализира детето чудо Маркъс Рашфорд (18 г) в 32-рата минута.

По този начин „Вила“ изпадна за първи път в историята на Висшата лига. Последният случай, в който подобна съдба сполетя бившия тим на Стилиян Петров, бе през 1987 г. в старата Първа дивизия.

Така само 6 останаха клубовете в Англия, които не са изпадали от елита от 1992 г. насам - „Арсенал“, „Ливърпул“, „Юнайтед“, „Челси“, „Евертън“ и „Тотнъм“.

В същото време другите борещи се за оцеляване отбори „Нюкасъл“ и „Съндърланд“ допълнително затегнаха възела на дъното. „Свраките“ разгромиха „Суонзи“ с 3:0 и запазиха шансове за спасение. Джемал Лескелс, Муса Сисоко и Андрю Таузънд изковаха първия успех на Рафаел Бенитес начело на „черно-белите“.

По този начин „Нюкасъл“ се доближи на 3 точки от спасителната зона, след като в същото време 17-ият „Норич“ бе разгромен с 0:3 от друг отбор, стоящ под чертата - „Съндърланд“.

Големият грешник в събота се казваше Сайдо Беранио. Нападателят на „Уест Бромич“ изпусна две дузпи при поражението от „Уотфорд“ с 0:1. Бен Уотсън бе точен за „стършелите“ през първата част.

В друг мач от кръга „Евертън“ и „Саутхемптън“ не се победиха, завършвайки 1:1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят