Първанов зове към единна патриотична кандидатура за президентските избори

За единна патриотична президентска кандидатура призова лидерът на ПП АБВ Георги Първанов, предаде БНР. Той бе един от гостите на отчетно-изборното събрание на ВМРО.

Първанов заяви, че не бива да се разрешава на Турция дd се намесва във вътрешните работи на България и да се създадат граждански патрули. Към представителите на ВМРО и НФСБ, които също присъстват на форума, Първанов се обърна с думите: „Да потърсим единение, защото президентът олицетворява националното единство. Ако това стане, не просто успехът ще бъде с нас, но ще имаме силен, достоен, авторитетен държавен глава, с който да се гордеем”.

От своя страна лидерът на НФСБ Валери Симеонов обърна внимание върху общите постижения с ВМРО при защитата на правата на хората, на пример за задържането на цената на тока. Симеонов видя и политически успехи от съвместната работа на двете партии, които той определи като „кръвни братя”. „В нашата родина видимо се развиват процеси на отстраняване на антибългарската и противоконституционна партия ДПС от властта, само и единствено благодарение на нашето присъствие", каза той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини