Борисов обяви нулева толерантност към корупцията

Най-силното ни място е в чистотата на ГЕРБ. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на Националната работна среща на ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.

„Затова съм ви събрал, защото всеки от вас носи партийна отговорност. Всяка организация трябва да бъде кристално чиста в борбата с корупцията. Вие прекрасно си знаете по места, какво обществото не би приело“, каза Борисов.

„Ако докопам някого от вас, милост няма. Пощада за никой няма да има. Искам да го знаете... Подготвил съм доста изненади. Искам да ви предупредя - много внимавайте. Българинът е такъв, само малко съмнение да се появи и сме приключили. Колко партии си заминаха“, заяви още Борисов. По думите му корупцията е довела до това партия като БСП да се срине до 10-12% подкрепа.

Той предупреди своите съпартийци да очакват големи атаки. "Нямам претенции, че в тази зала всички сте чисти и няма корумпиран човек. Но всеки трябва да си понесе отговорността. Капка на съмнение да има прекратявайте, излизайте и говорете пред обществеността", каза премиерът.

"Нямам тайна пред българския народ. Ние сме партия на народа“, подчерта Борисов и добави: народът ни е избрал, той ни взе от никъде и напълни тази зала с длъжности. Премиерът заяви, че ГЕРБ работи в трудна обстановка в парламента: "Всеки иска да си направи своята политика на гърба на ГЕРБ". "ГЕРБ го направихме, ГЕРБ успя само защото бе честен с хората. Всеки ден показваме на хората, какво сме направили. Благодаря на всички, които всеки ден стоят зад Москов, Ненчев и Румяна", каза Борисов.

Никой не помага на ГЕРБ и правителството в борбата с контрабандата,а а напротив – „ходят да се пазарят с контрабандистие да ни свалят”, каза още Борисов. „Това, че днес другите изглеждат слаби, не трбява да ви подвежда изобщо , защото те се организира на принципа на общия враг. Адвокатите на мафията, адвокатите на „Мултигруп”, стават борци за корупцията и около тях и те с тях почват да се обединяват.", подчерта той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика