Община търси майстор на графити

Смядово

Община Смядово, Шуменско, е обявила конкурс и търси майстор на графити с оригинални идеи. Идеята е той да изрисува впечатляващо сградата на СОУ"Св.Св.Кирил и Методий" в градчето. Желанието може да прозвучи и странно, но само за тези, които не ценят уличното изкуство.

В случая кметството дава широко поле за действие - цялата източна фасада, включително и край отворите на врати и прозорци на школото. Даже искат творбата да бъде видима и в достатъчен обем, че да е разпознаваема от главен път, с който граничи училищният двор на около 60 метра. Майсторът на графити ще има на разположение над 18 м ширина и 12,90 м. височината. От общината настояват кандидатите да заложат на такъв сюжет, който ще се възприема добре от обществото и ще се радва на интерес от страна на учениците.

Кандидати с оригинални идеи се очакват до 13 май. Достатъчно е те изпратят рисунки в плик или на електронната поща на конкурса [email protected]. Кметството няма да се бърка какви техники и материали ще ползва авторът за облагородяване на градската среда. Могат да участват ученици, навършили 14 г., студенти и граждани с интерес към уличното изкуство. Класирането ще извърши жури от професионални художници и успешно реализирали се в световен мащаб графити артисти. Наградите са скромни и най-високата е 100 лв.

"Целта е, да се постигне подобряване на градската среда и рисунката да остане емблема, не само за училището, но и за града", обясняват от кметството.

Градоначалникът Иванка Петрова/ГЕРБ/ започна втори мандат м.г. Вече е успяла да преобрази центъра и в цялото градско пространство се усеща, че пипа грижовна женска ръка, смятат съгражданите й.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони