Красимир Каракачанов преизбран единодушно за председател на ВМРО

На Шестия редовен конгрес на ПП "ВМРО-Българско национално движение", проведен в София, за председател беше преизбран единодушно с 560 гласа Красимир Каракачанов. За негови заместници бяха посочени Ангел Джамбазки и народните представители Искрен Веселинов, Милен Михов и Атанас Стоянов. Депутатът Юлиан Ангелов отново бе избран за организационен секретар. Членове на националното ръководство още са Султанка Петрова, Красимир Богданов, Борис Вангелов, Васил Христов, Георги Дракалиев, Антон Андонов и Александър Сиди, предаде "Фокус".

Отново с единодушие беше приета и декларация за бъдещата работа на партията и бъдещето на Родината. В нея се посочва, че заплахите за съществуването на България, такава каквато я създадоха нашите възрожденци и държавници, са по-реални от всякога. Според приетата декларация страната ни се раздира от гетоизация, битова престъпност, бедност, а демографската катастрофа ерозира българската нация и променя драматично етническата и конфесионалната ѝ структура, обезлюдяват се цели региони

„Радикалният ислям и неговите смъртоносни метастази достигат и до нашата страна. Имигрантската вълна заплашва не само нас, но и Европа, като флагман на християнската, светска цивилизация. Диктаторският режим в Турция става опасен за всички околни страни и народи. Нови етнически, протовоконституционни партии се появяват у нас и заплашват да разделят за пореден път нацията ни по етнически и верски признак”, пише в декларацията.

В нея се посочва още, че години наред ВМРО не се е уморила да говори за това, да действат срещу това и да предлагат различна политика.

„И сега, ние от ВМРО, вече година и половина работим неуморно в Народното събрание, заедно с нашите партньори в Патриотичния фронт. Благодарение на нашите усилия България днес има по-добра защита в бурните времена – армията е на границата, изграждат се защитни съоръжения, които да спират нелегалните емигранти, подготвяме и регламентация за създаване на доброволни граждански формирования в страната”, пише още в декларацията.

Според нея обаче изискванията на днешната ситуация са много големи и е нужно единство, нужна е нова политическа алтернатива, която да изведе гражданите от състоянието на апатия и да поведе решителна битка за спасението на държавността и нацията ни.

„Тази алтернатива може да бъде само българския патриотизъм! Патриотизмът, като идеология създала и съхранила нацията ни, водила я към всички победи и висини, достигнати от нашите предшественици. Патриотизмът, като единствен способ да бъдат заличени разломите в обществото ни, създадени от псевдоидеологии и псевдополитици. Патриотизмът, като начин да съберем целия потенциал на нацията в единен юмрук, способен да съкруши всяка заплаха”, се изтъква още в нея, „За да покажем истинската стойност на тази алтернатива, ние от ВМРО призоваваме за обединение на всички патриотични сили още на предстоящите президентски избори. Призоваваме да бъдат забравени всички стари дрязги и междуличностни наслоения и да бъде осъзната общата ни отговорност пред Отечеството. Длъжни сме да предложим на своите сънародници реалната възможност да гласуват за президент, който да постави приоритет върху българския национален интерес и защитата на българите в България, Македония и където и да било. Президент, който ще отстоява християнската и историческата идентичност на страната ни и на Европа. Днес е нужно обединение на българите. Обединение на българите по света. Обединение на българите в България.”

Според записаното от ПП ВМРО в декларацията, членовете се обръщат към всички български патриотични политически и неполитически формации с предложение за общи действия и сътрудничество, издигайки единна кандидатура на предстоящите президентски избори.

Те призовават българските власти да обръщат приоритетно внимание на българите зад граница, защитата на техните права и запазване на идентичността им.

От ВМРО заявяват, че продължават да споделят принципното становище, че България и Македония, които имат общо минало, трябва без да се страхуват смело да гледат към общото си бъдеще.

Според тях България трябва да защитава идеята за Европа на нациите в рамките на Европейския съюз, защото това е спасението днес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика