Прокуратурата иска затвор за смърт с един удар

Линейка, автобус и коли са аварирали по пътища в Добричко

Общините Търговище и Попово търсят близо 5 млн. лв. за сметището

52 души са загинали при запалването на автобус в Казахстан

Жители на Смолян се страхуват да напускат домовете си заради силния вятър (СНИМКИ)

МОН посочи в кои училища не се учи заради грип или бури, вижте къде са те

Откраднали пари от джипа на бизнесмен

Кристиан Костов спечели награда на публиката за европейски дебют

Анулираха всички полети на амстердамското летище „Схипхол“ заради тежки бури

Валентин Радев заминава на работно посещение в Гърция

ГДБОП пресече незаконно разпространение на роман на Дан Браун в интернет

Български студенти разказват на ученици какво е да учиш в Холандия

Бургазлии масово търсят спешна помощ в УМБАЛ Близо 31 000 души са приети в държавната болница

Край на сагата със сградата на Турското консулство Наследниците обезщетени със земя и имоти в центъра на града

Община Свищов отпуска 1000 лева помощ на трите жени от къщата на ужасите Психолози започват работа с майката и двете сестри

След опит за кражба новият парк „Възраждане” е факт (обзор)

След десетилетия застой, разруха, опити за кражба и застрояване на зелени площи успяхме – София вече има своя чисто нов парк „Възраждане”. Това заяви кметът Йорданка Фандъкова при откриването на модерната придобивка в столичната Зона Б-5.

„Възраждане” е единственият парк, изграден от нулата за последните 30 години. Той се простира на площ от 52 дка, като в него се включва и спортният комплекс „Спортна София”.

Зоната за отдих може да се похвали с първия в столицата сух фонтан и чисто нов амфитеатър, предназначен за културни представления. Изградени са два паркинга с общо 152 места и детска площадка. Има модерна поливна система, както и самопочистваща се тоалетна.

Фандъкова припомни, че преди години имало опит за кражба на част от терените, върху които сега е изграден паркът. Подписът на тогавашния кмет Бойко Борисов бе фалшифициран. Той сезира прокуратурата и след дълга съдебна сага общинското дружество „Софийски имоти“ успя да си върне парцелите. Все още обаче за част от тях се водят съдебни дела.

„Паркът е много хубав. Преди години твърдо бяхме решени да не позволим теренът да бъде откраднат и го спасихме. Виждате сега всичко е пълно – майки, бащи, децата си играят. Красота”, заяви премиерът Бойко Борисов, който заедно с Фандъкова обиколи новата зона за отдих. Докато двамата крачеха през парка, около тях тичаха усмихнати малчугани с мокри фланелки, които вече бяха сефтосали сухия фонтан.

Паркът струва около 6 млн. лв., като над 1,7 млн. лева от тях са осигурени по програма „Джесика“ от Европейския фонд за развитие. Останалите средства са на „Софийски имоти“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.