Президентска изневяра притеснява ГЕРБ

Защо ще се блъскаме някой да стане президент, за да се разграничи от нас, попита партийния актив, събран в НДК, премиерът Бойко Борисов. Снимки: Цветан Томчев.

„Най-голямото достойнство на президента било да се разграничи от партията, която го е издигнала. Тогава трябва да се намери друг начин за издигане и за избор, в противен случай защо ще се блъскаме някой да стане президент? Това попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов 4000-те участници в Национална работна среща на партията в зала 1 на НДК.

От думите му стана ясно, че в ГЕРБ са притеснени, от президентските изневери. Борисов коментира и съботното изказване на Росен Плевнелиев, че не вярва в твърденията за план за дестабилизация на Балканите: „Разбрах, че президентът се е разграничил от нашето твърдение. Това е правилно и си е негова работа.” Премиерът продължи с размисъл по темата „държавен глава“: „Не мога да разбера защо, след като издигнем кандидат за президент, за което плащаме с нашите субсидии, и нашите структури работят за него, на другия ден той е длъжен вече да не е от нас. Защо тогава издигаме ние президент? Не мога да намеря логика.“ Борисов призна, че е „в голяма дилема“ как да постъпи партията, тъй като ГЕРБ не можели да се откажат от участие в битката за президент.

Най-дълго премиерът коментира темата за корупцията и даде ясен знак на партийния актив, че няма да прави компромиси.

„Всяка партийна организация трябва да е кристална в борбата с корупцията, темата не трябва да се вдига изобщо при мен. Няма да го правите, край", предупреди той. И добави, че „адвокатите на мафията, на "Мултигруп" стават борци с корупцията - ходят да се пазарят с контрабандистите да ни свалят“. „Ако докопам някого от вас за корупция, милост няма да има", предупреди Борисов и за доказателство попита: „Къде са Фидосиева, Павел, Иван, другия Иван, които седяха на първия ред? Пощада за никого няма да има.“

Борисов обясни, че не друго, а корупцията свила подкрепата за БСП до 10-12%. „ГЕРБ може да бъде свален само от ГЕРБ. Ако някой си мисли, че може да прави далавери на Женския пазар, се лъже, че няма да го докопам. В интернет не само можеш да си пускаш карикатури, там идват и много сигнали. Правете всичко като по книга“, посъветва партийния актив премиерът.

Той се скара на евродепутатите на ГЕРБ, че не знаели нищо за доклад на Брюксел, който Корнелия Нинова размахвала. В него пишело, че в България се крадат 19 млн. евро годишно от корупция. „Вземате по-голяма заплата от моята, една кола не съм поискал да ме почерпите в Брюксел. Работете поне един ден за България“, посъветва пратениците на ГЕРБ в ЕП Борисов.

„Дай, Боже, Господ да е българин и в Черно море да излезе газ!“, разкри мечтата си премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини