Центърът на Хисаря скоро ще е с нова визия

Илюстрация: Община Хисаря

Курортът Хисаря ще бъде с нова визия, след като общината реализира своя инвестиционен проект за 7 обекта на Археологическия резерват в централната градска част.

Жителите и гостите на курортното градче имаха възможност до 15 април (петък) да се включат в общественото обсъждане и да дадат своите предложения, мнения и препоръки по идейния проект, представен от кметицата Пенка Дойкова и екипа й. Той включва изграждане на нов пешеходен мост, който да свързва двете части на улица "Гладстон" и паркова среда, обновяване на парка с фонтана "Голата жена" пред ресторант "Ротонда", булевард "Иван Вазов" в участъка от ул. "Димитър Благоев" до Южната порта (Камилите), както и улиците "Димитър Благоев", "Крепостна", "Антична", "Гладстон" и "Генерал Тодор Марков" с прилежащите паркови пространства.

"Обектите обхващат голяма част от Археологически резерват в Хисаря, която има съществено значение за облика и възприемането на града. Мненията на съгражданите ни и гостите на курорта са важни за нас, за да подготвим искания за корекции към проектантите. Така че окончателният проект да отговаря освен на нормативните изисквания и на техните очаквания за бъдещия облик и развитие на града ни", коментират от Община Хисаря.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони