Случаят ”ние сме равни” не бил етнически, а кметски сблъсък

Ангел Калеев, извършителят на побоя над ромско момче в с. Овчеполци, е безработен и е от приближените на настоящия кмет на селото Костадин Карабончев, твърди в изказване пред Би Ти Ви бившият кмет Трендафил Шарков.

Целта на нападението, според Шарков не е етническа омраза, а сред ромите в селото да се всее респект към Карабончев. Настоящият кмет е недоволен от това, че на миналогодишните местни избори ромите не гласували за него. Сегашното нападение не е единичен случай, а част от кампания за сплашване.

Костадин Карабончев е част от коалицията около пазарджишкия градоначалник Тодор Попов, казва още Тредафил Шарков.

„Ромите на Овчеполци са едни работливи граждани, повечето от тях са на работа в Пловдив, Пазарджик и в чужбина, в Германия”, информира Шарков и допълни, че не може да се каже същото за българите, много от които не работят.

„Кметът на населеното място, съвместно с полицая, трябва да подобрява отношенията между българи и роми”, каза още бившият кмет. Той допълни, че битият Митко е „безупречно дете”.

Карабончев не беше открит за коментар защото е земеделски производител и прекарва повечето си време на полето, твърди Шарков.

Припомяме, че срещу Шарков през 2002 година имаше подписка да бъде отстранен от поста заради злоупотреби. След като падна от власт той се оплака, че някой е отровил шараните, които отглежда. И Карабончев и Шарков са били кандидати на ГЕРБ на местни избори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини