Джони Деп и Амбър Хърд се изправиха пред австралийски съд за незаконно внасяне на кучета в страната

В австралийския град Голд Коуст започна същинската част от съдебния процес срещу Амбър Хърд, съпругата на холивудската звезда Джони Деп, предаде БТВ. Тя бе обвинена, че заедно с известния си съпруг е внесла на континента две кучета от породата „Йоркширски териер” без да уведоми ветеринарните власти.

Известният холивудски актьор от неделя е заедно с жена си на частно посещение в Австралия и засега избягва срещи с журналисти. Нарушението на Хърд - незаконен внос на животни в Австралия и подправяне на документи за преминаване на границата от любимите й кучета – може да доведе до глоба в размер на 100 хиляди австралийски долара или затвор до 10 години.

По време на предварителните изслушвания в края на миналата година беше обявено, че решението на двойката е да се защитава по-слабата половинка и че ответницата смята себе си за невинна. Юристите от страната на обвинението (правителството) обявиха, че имат намерение да призоват 12 свидетели, включително и Джони Деп.
Хърд твърди, че нито тя, нито мъжът й са крили кучетата и са били убедени, че служителите на аерогарата са оформили всички документи, включително и тези за внасянето им.

Амбър Хърд се признава за виновна във фалшифицирането на карантинните документи, с които миналата година в Австралия бяха внесени териерите.

Случаят бе наречен „войната на териерите” припомня от своя страна АФП. Две обвинения за нелегално внасяне на Пистол и Бу миналия май отпаднаха, но Хърд прие трето обвинение за подготвяне на документи с невярно съдържание за кучетата.

В понеделник сутринта черна лимузина свали актрисата и холивудската звезда Деп пред съда на щата Куинсланд. Хърд даде на съда кратък видеоклип на своето изразително "разкаяние" по случая, съобщи Australian Broadcasting Corporation. Изслушването беше започнато, за да продължи по-късно в понеделник, след кратко прекъсване.

След инцидента миналата година Хърд се бе заклела никога да не стъпи отново в Австралия, но двойката пристигна в Голд Коуст незабелязано рано сутринта в неделя.

В Австралия Джони Деп снимаше петия епизод от "Карибски пирати: Мъртвите не разказват истории", когато избухна скандалът. Няколко дни след спора, в който здраво се намеси аграрният министър, двете кучета бяха върнати в Щатите.

Австралия има много строги правила и регулации по отношение на влизането на животни в страната, за да може да се предпази от разпространяването на зарази. Влизането на животно на територията на острова обикновено изисква специално разрешение и поне 10 дни карантинен период.

Наказанието за нарушаване на тези правила е 10 години затвор. "Ако идвате при нас, трябва да се подчините на протокола за биосигурност", заяви преди време австралийският министър на земеделието Барнаби Джойс. "Не става въпрос само за хората, които се разхождат. Ако болестта се разнесе и по дивите кучета, които са многобройни, нещата ще станат катастрофални", обясни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица