На 20 юли 2018 да почерпят

Автоиндустрията в САЩ призова Тръмп да не налага мита върху вноса на коли

Муслин и Янкович отпадат като вариант за „Левски“

1700 незаети места останаха в софийските гимназии

Новият британски министър за Брекзит иска по-интензивни преговори с ЕС

Творчески терминал „България – Израел” Този нов културен формат е продължение на фестивала „Българска душа на Святата земя”

Кнесетът прие спорен закон, даващ право на самоопределение само на евреите

Погазват се правата на психично болните

Учени регистрираха нова сеизмична активност край вулкана Етна

Сменяме валидните винетки с електронни Общините искат 20% от таксите

Борисов пред „Известия“: Влизането на Турция в ЕС в момента е невъзможно

Нараства броят на заразените със Западнонилски вирус в Гърция

Избили на сляпо животните в Странджа Не е установен дори щамът на болестта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 20 юли 2018

Румяна Милова, дирекция „Паркиране и мобилност“ пред „Труд“: Въвеждаме нощен служебен абонамент за „синя зона“ в София Центърът за градска мобилност ще осигури патрул и паяк

Шуменци лъскаха Шумен – събраха над 17 тона смет

Чиновници от различни институции в Шумен също хванаха метлите в името на по-чист град

Продължава събирането на стари ел.уреди

Почти 17 тона и половина отпадъци събраха шуменци по време на акцията за лъскане на града през уикенда. В инициативата „Чист, красив Шумен“ се включиха над 4000 ентусиасти. Домоуправители бяха организирали съседи, метли хванаха представители на различни институции и фирми, доброволци от местната администрация и общинските предприятия също събираха смет.

В града имаше и специално определена площадката за събиране на стари електроуреди и оборудване и на паркинга до бившето Пето основно училище бяха извозени 174 кг. излязла от употреба техника. Шуменци изнесоха от домовете си стари компютри, монитори, магнетофони… Дейността по събирането на ненужни електроуреди ще продължи съвместно с Организацията за оползотворяване на излязлото от употреба оборудване GreenTech, с която община Шумен има сключен договор. Заявки от граждани ще се приемат на безплатния телефон 0800 16 556. Старата техника ежемесечно ще се събира и извозва с транспорт по график.

Освен ударното събиране на смет през уикенда, през последните две седмици работниците от общинските предприятия „Паркинги, гаражи и благоустройство“ и „Обреден дом“ са почистили и извозили 130 тона строителни, битови и растителни отпадъци, отчитат от пресцентъра на общината. Почистени са много нерегламентирани сметища, появили се в покрайнините на Шумен.

Кампанията за пролетно лъскане на града преди Великден ще продължи и през следващите седмици. След това е важно чистотата да бъде опазена.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.