Цветанов: Западните Балкани са акцент в работата на Европол (НА ЖИВО)

Във Враца започва повторният оглед на щетите от ураганната буря

Нено Димов: Протестите за Пирин са политическа кампания, която ще продължи до изборите

Шефът на Европол: 30 хиляди са потенциалните терористи в Европа

Битката между Русия и Запада на територията на България От перестройката до днес тя мина през пет етапа

Какво със сигурност са научили абитуриентите, като завършат?

Проф. д-р Григор Горчев: Монополът е проблемът на здравната каса

Атака с „коктейли Молотов“ срещу турското посолство в Копенхаген

Британка бе обявена за най-добър учител в света

Надзирателите от Белене искат обезщетение за нарушени трудови права

АПИ събира водещи експерти за проблемното свлачище в Смолянско

Британските таблоиди си обясняват триумфа на Путин с баба Ванга

Генерал Румен Миланов пред „Труд“: Караме я в МВР по системата “Тюрлюгювеч” Кметските армии могат да узурпират обществения ред, вместо да го опазят

Експлозия рани двама души в Тексас

Европол обсъжда бъдещето на Балканите Цветан Цветанов и Клод Мораес откриват форума в НДК

Протести срещу керваните от ТИР-ове в Ломско

В Лом и близките до крайдунавския град села се надига масово недоволство срещу потоците от тежкотоварни камиони, които минават по улиците и разбиват къщи и настилки.

„Керваните от ТИР-ове да бъдат насочени извън населените места, а държавата да отпусне пари за възстановяване на повредените пътища”, настояват хората.

Колоните с тежки машини през Лом нарастнаха двойно и тройно след като край Видин бе построен “Дунав мост” 2. За да пестят време и средства, много от грамадните камиони започнаха да минават през пристанищния град и по шосето край Дунав към Видин. Тежките машини обаче съсипаха повредените преди това от свлачище пътища и в Лом, и в участъка между селата Орсоя и Добридол.

„Входът на Лом от Монтана, както и пътят по надлеза в града са целите в дупки и почти непроходими, ТИР-ове тресат денонощно къщите в рибарския квартал „Боруна” като земетресение и цепят стени и покриви”, оплакват се ломчани.

Жителите на село Добридол пък изпратиха в общинската управа в Лом подписка с молба за помощ след щетите, нанесените им от потока тежки камиони. Помощ от държавата искат и над 600 души от село Расово в община Медковец, през което също фучат грамадните машини. „Запознали сме Министерството на транспорта и Агенция Пътна инфраструктура” с проблемите. Очакваме колкото се може по-скоро да получим средства, с които да възстановим и укрепим разбитите пътища, част от тях въобще не са изградени за толкова интензивен и тежък автопоток”, заявиха от управата в Лом.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.