Си Дзинпин: Само социализмът може да спаси Китай

Вили Вуцов фаворит за „Локомотив“ (София)

На 20 март 2018 да почерпят

Предложиха брак на Златка Райкова

Безпилотен автомобил на „Юбер” блъсна пешеходец в Аризона и го уби

Пада възрастта на учениците, посягащи към наркотици 80% от зависимите посягат към синтетика

Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС Ходим на почивка с онлайн абонамента си

Безработен приюти 8 щъркела

Селена Гомез с първи снимки след трансплантацията й на бъбрек

Война на дупките обяви Бойко Борисов (обзор) Министър-председателят обеща да изкара 200 000 чиновници по пътищата

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 март 2018

Назначават 1300 войници до края на 2018 година Заделени са 30 млн. лв. за заплати

Автобус премаза крака на жена, тя загина

Стрелба и бой с брадви в Рупци 17-годишен нападател пронизан от стоп патрон в крака

Отмениха глоба от 2000 лв. за шеф на социалните в Търговище

Районният съд в Търговище отмени глоба от 2000 лв., наложена от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) на шефа на местната дирекция „Социално подпомагане” Светлана Добрева. Санкцията беше издадена през февруари тази година за нарушения на Закона за закрила на детето, заради установени при проверки от ДАЗД пропуски, нарушения и неизпълнение на задължително предписание за отстраняването им.

Проверките били извършени след множество сигнали от приемни и биологични родители срещу социални работници от отдел „Закрила на детето” в Търговище. Те се оплакали от дискриминация, заплахи, неспазване на срокове, действия на служители, които не били в интерес на децата и други.

От ДАЗД установили повтарящи се във времето пропуски в работата на социалните работници, формалност в действията им, неизпълнение на задължителни изисквания при случай на дете в риск, липса на ефективен контрол от страна на директора Добрева. Според наказателното постановление в периода май – септември 2015г., тя не е изпълнила задължително предписание, дадено от председателя на Агенцията. Част от него била реализирана, друга не. Последвало издаване на административното наказание, което Добрева обжалва. Съдът счита, че постановлението е неправилно и незаконосъобразно по различни направления и го отмени.

Наказаната директорка освен това е представила документи, че в периода, в който не била изпълнила предписанията, въобще не е била на работа. Това въобще не било взето предвид от наказващия орган, въпреки че Добрева не е имала обективна възможност да изпълни предписанията. „При издаване на наказателното постановление са допуснати съществени процесуални нарушения, водещи до нарушаване правото на защита на наказаното лице”, гласи позицията на Районния съд. Решението му подлежи на обжалване пред Административния в Търговище.
Заради проблемите, от работа беше освободен началникът на Отдела за закрила на детето в Търговище и в момента върви конкурс за длъжността.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.