Съдът постанови задържане под стража на съучастницата в убийството на Александра

Съдът постанови "задържане под стража" за 18-годишната Ивалена Маринова, която е обвинена заедно с приятеля й Красимир Тодоров, за убийството на 13- годишната Александра от Провадия.

Маринова е обвинена в съучастие в грабежа и убийството на Александра, като деянието й е окачествено като „помагачество”, съобщи БНТ.

За да не я задържат за убийството, адвокатът й се опита да докаже, че Маринова има постоянен адрес, който е жилището на майка й във Варна. Освен това, твърди адвокатът, няма опасност съучастницата да се укрие. Според него не е доказано, че тя е била на мястото на престъплението, а само че е заложила златните накити, без да знае откъде ги е взел приятелят й.

Съдът обаче прие, че Маринова е съучастник в убийство. Това от своя страна изисква най-тежко наказание и задържане под стража. Съдът приема още, че обвиняемата няма постоянен адрес. През последните месеци тя е живяла в Провадия, но не може да се върне там, тъй като къщата на приятеля й Красимир е в един двор с дома на убитото момиче.

Думите на Ивелина пред съда бяха двусмислени: "Аз не мисля, че той го направи, не вярвах, че ще го направи. Искам само да не ме задържате".

Близки на убитата се събраха пред Окръжния съд в Провадия и настояха за доживотна присъда и на двамата обвиняеми по случая. Мярката на Ивалена може да се обжалва на 26 април.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право