Над 160 снегорина чистят пътищата в София

Цветанов: Ако президентът иска да говорим за избори и Изборен кодекс, нека първо каже как е финансирана кампанията му

Румен Овчаров: Целта на подновяването на енергийната стратегия на България е да бъдат гарантирани приходи за определени фирми

Алекс Петканова закъса с педикюра

Китайски хакери проникнали в системите на подизпълнители на американските ВМС Откраднали данни за поддръжка на кораби и планове за ракети

Иван Христов и Андрей Арнаудов пред „Труд”: Чужди продуценти идват да черпят от нашия опит

Радосвет Радев: Страната ни е инвестиционна дестинация за нискодоходната икономика в света

Вежди Рашидов с нова изложба в галерия „Сан Стефано“

Тръгва филм за непобедения генерал В ролята на военачалника е Никола Николов, а на писателя Иван Вазов - Любомир Петкашев

Египетски археолози откриха гробница на 4400 години (СНИМКИ И ВИДЕО)

САЩ отложиха повишаването на митата върху китайски стоки за 200 милиарда долара

Стойко Сакалиев: Харесвам политиката на Путин

Близо 200 страни се договориха за правилата за прилагане на Парижкото споразумение за климата

Сняг и поледици днес, в седем области е обявен жълт код

САЩ подкрепиха решението на ЕС за „Северен поток 2“ и санкциите срещу Русия

Заради тапата на Аспаруховия мост: Отклоняват трафика от Бургас през Ришкия проход

Колони от стотици чакащи коли в първия работен ден на седмицата на Аспаруховия мост предизвикаха истинска драма за хората. Голямото задръстване започна още от петък, когато беше даден старт на първия етап на мащабен ремонт на единственото съоръжение, което свързва центъра на Варна с южните квартали и е част от АМ „Черно море“ и пътя между Бургас и морската столица.

„Чакането е убийствено“, „Пъплим по 2 часа най-малко“, гръмнаха вчера социалните мрежи. Хората се гневяха, че няма полицаи, които да регулират трафика, а и работниците вместо да ремонтират през почивните дни и нощем, правят това денем и дори в час пик.

Във фейсбук веднага се създаде група „Варна иска Аспарухов мост II“.

Заради колоната от автомобили трудно може да се придвижи линейка или пожарна. „При задръстването наш реанимобил катастрофира в неделя, за по-малко от половин час е абсурд да стигнем на адрес в кв. „Аспарухово“ или „Галата“, оплака се д-р Мая Рашева, шеф на „Спешна помощ“ във Варна.

При създалата се ситуация не помага и преминаването по обходния път през Белослав, защото колите трябва да се качат на ферибота между двата бряга и това отнема около 50 минути, за да се стигне до Варна.

В понеделник започна отклоняване на трафика на тежкотоварните автомобили от Бургас през Ришкия проход, каза областният управител на Варна Стоян Пасев, който спешно свика заседание за решаване на проблема. Според него по-късно през деня полиция е завардила подхода за Аспаруховия мост за Варна и се пускат с предимство живеещите от кварталите, увери той.

Със заповед на кмета на града трябва да се въведе режим за влизане на камионите с жито, които предстои да товарят 2 кораба на пристанището. Ако тези мерки не помогнат, ще се наложи използване на понтоните на военните или преместване на ж.п.гарата, за да се освободи трасето в района за камионите към порта.

Първият етап на ремонта на Аспаруховия мост трябва да приключи до края на май, обяви на 15 април регионалният министър Лиляна Павлова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.