Силната музика предразполага към нездравословно хранене

Аудиенцията на Бойко Борисов при папа Франциск в снимки

САЩ прехвърлят стотици танкове и бронирани машини в Източна Европа

Рок версия на „Шушана“ набира популарност в социалните мрежи

Общинските дружества в Търново реализирали печалба от общо 49 000 лева Данните за първото тримесечие на годината ще се обсъждат на сесия на Общинския съвет

Мъж заблудил трима, че ще им продаде коли и взел капаро

Зам.-министър Вергиния Кръстева: Предизвикателствата пред земеделието и селските райони изискват решения, базирани на научни изследвания

Големите земеподобни планети са приспособени за по-дълъг живот

ЕК предлага нови правила за акцизите върху алкохола

Папа Франциск прие поканата на министър-председателя Бойко Борисов да посети България (СНИМКИ)

​Италиански бор на 1230 години е най-старото дърво в Европа

Холандия и Австралия ще търсят отговорност от Русия за свалянето на полет МН17 над Източна Украйна през юли 2014 г.

Кола с българска регистрация ударила умишлено друг автомобил на булевард в Брюксел

Първите стъпки към радостта и успеха начертаха за абитуриентите в Лом

Арестуваваха турски рапър за “подстрекаване към употреба на наркотици”

Заради тапата на Аспаруховия мост: Отклоняват трафика от Бургас през Ришкия проход

Колони от стотици чакащи коли в първия работен ден на седмицата на Аспаруховия мост предизвикаха истинска драма за хората. Голямото задръстване започна още от петък, когато беше даден старт на първия етап на мащабен ремонт на единственото съоръжение, което свързва центъра на Варна с южните квартали и е част от АМ “Черно море” и пътя между Бургас и морската столица.

“Чакането е убийствено”, “Пъплим по 2 часа най-малко”, гръмнаха вчера социалните мрежи. Хората се гневяха, че няма полицаи, които да регулират трафика, а и работниците вместо да ремонтират през почивните дни и нощем, правят това денем и дори в час пик.

Във фейсбук веднага се създаде група “Варна иска Аспарухов мост II”.

Заради колоната от автомобили трудно може да се придвижи линейка или пожарна. “При задръстването наш реанимобил катастрофира в неделя, за по-малко от половин час е абсурд да стигнем на адрес в кв. “Аспарухово” или “Галата”, оплака се д-р Мая Рашева, шеф на “Спешна помощ” във Варна.

При създалата се ситуация не помага и преминаването по обходния път през Белослав, защото колите трябва да се качат на ферибота между двата бряга и това отнема около 50 минути, за да се стигне до Варна.

В понеделник започна отклоняване на трафика на тежкотоварните автомобили от Бургас през Ришкия проход, каза областният управител на Варна Стоян Пасев, който спешно свика заседание за решаване на проблема. Според него по-късно през деня полиция е завардила подхода за Аспаруховия мост за Варна и се пускат с предимство живеещите от кварталите, увери той.

Със заповед на кмета на града трябва да се въведе режим за влизане на камионите с жито, които предстои да товарят 2 кораба на пристанището. Ако тези мерки не помогнат, ще се наложи използване на понтоните на военните или преместване на ж.п.гарата, за да се освободи трасето в района за камионите към порта.

Първият етап на ремонта на Аспаруховия мост трябва да приключи до края на май, обяви на 15 април регионалният министър Лиляна Павлова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.