Разрешиха на Габриела Петрова да се състезава

Спортист №1 на България за 2015 г. Габриела Петрова може отново да участва в официални състезания. Лекоатлетката е с възстановени права от днес, предаде БТВ.

Почти от месец Световната антидопингова агенция, съвместно с Международната федерация по лека атлетика бяха забранили временно на голямата ни надежда за медал от Рио да се състезава. Причината бе положителната й допинг-проба за нашумялото вещество мелдоний.

Възстановените състезателни права означава, че почти сигурно Петрова попада в групата на спортистите, в чиито проби количеството мелдоний не надвишава един микрограм.

Вчера бяха оневинени първите 14 уличени с латвийския препарат елитни спортисти от Русия и Грузия. Петрова все още очаква официален документ от Световната антидопингова агенция, от който да стане ясна точната концентрация на мелдоний в кръвта й.

„Все още ние не разполагаме с подобен документ и все още ние не знаем дали Габриела Петрова е напълно оневинена. Изчакваме окончателното становище на Световната антидопингова агенция по случая. Това, което е официално е, че Габриела вече може да се състезава, защото състезателните й права се възстановяват от днес”, заяви пред БТВ Веница Атанасова, личен мениджър на лекоатлетката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт