Затвор за клиент, откраднал телефона на проститутка по време на сеанс

Клиент на улична проститутка откраднал мобилния й телефон по време на сексуслугата. За престъплението, извършено в условията на опасен рецидив, Г.К. бе осъден на 1 г. и 4 м.затвор при първоначален строг режим. Наказанието бе наложено от Районния съд в Сливен по съкратеното съдебно следствие - съобщиха от съда.

Проститутката се предлагала срещу заплащане на главния път от Сливен за Ямбол, на входа на сливенското с.Крушаре. Г.К. отишъл при нея по обяд на 6 април м.г. Извикал я в близка овощна градина, с жест й показал, че има пари. По време на сеанса той бръкнал в джобовете на якето й и взел мобилния й телефон "Самсунг" и връзка с ключове. Започнала разправия. Потърпевшата заплашила, че ще се обади в полицията. Но клиентът-крадец въобще не обърнал внимание и най-спокойно си тръгнал с колелото. Жената отначало решила все пак да не се жали в МВР, а да се разбере с Г.К. Това така и не станало, защото веднага след кражбата той успял да продаде телефона за 10 лева на своя позната в Крушаре.

Съдебна експертиза оценила стойността на откраднатия телефон заедно с ключовете на 21,40 лева. По-късно чрез полицията проститутката си го получила обратно, но без задния капак, тъй като бил изгубен. Потърпевшата е пожелала и е била конституирана като частен обвинител на делото. Но пък е отказала да предяви иск за финансово обезщетение за причинените й вреди. Самият подсъдим бил с начално образование, безработен, неженен. Той посегнал на телефона преди да изтече предвидения в закона 5-годишен срок от изтърпяването на последната му присъда. Той ще трябва да плати и 110 лева съдебни разноски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право