"Барса" не е била по-зле от времето на Ван Гаал

Далеч назад, във времето на Луис ван Гаал, погледна "Барселона", за да види кога е била по-слаба. През 2000 г. за последно каталунците загубиха пет мача поред. Сега "Валенсия" им уреди кошмарните четири поредни с победа 2:1, за да завърже докрай битката за титлата. И не само - да осигури своето оцеляване с новия треньор Пако Айстаран, спечелил два пъти от три срещи.

"Атлетико" се изравни по точки с "Барса". "Реал" изостава с една. Но в преките двубои "Барселона" е властелинът. Мачове между трите съперника повече няма. А за "Барса" остава да играе само с тимове след 13-о място в последните 5 кръга. С други думи - 5 резонни победи ще означават каталунска титла.

"Камп Ноу" видя два юбилея на Лионел Меси. Футболист №1 в света вкара своя гол №500 в кариерата. Не победно, а почетно при за 1:2. Точно 450 са за "Барса". Първото попадение на идола датира от 1 май 2005 година... С гола си Меси прекъсна най-дългата си суха серия, откакто стана титуляр през 2008-а - цели 515 минути без попадение и асистенция.

"Паниката царува в "Барса", сега е време за обрат", ликува мадридският "Марка". "Няма я магията на Меси, Суарес и Неймар", отчита каталунският "Мундо депортиво".

"Реал" атакува мощно след загубата с 0:1 от "Атлетико" през февруари - 7 победи поред и 27 вкарани гола. "Дюшекчиите" на Диего Симеоне са в серия от 7 успеха в 8 двубоя.

А нервите на Луис Енрике, треньора на "Барса", не издържаха. На въпрос на журналиста Виктор Мало от "Диарио Гол" дали психологическата подготовка не е виновна, наставникът изригна: "Как ви е името?" Последва бързо - "Мало" (в превод от испански - лош). "Следващият въпрос", изстреля Енрике.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят