До Цветница - дъждове и гръмотевични бури

След изключително горещия уикенд, на места - с температури над 30 градуса, от утре времето ще се промени.

Очаква ни динамично време, а температурите постепенно ще тръгнат надолу, като на места ще има и гръмотевични бури, съобщава Дарик;.

Във вторник дневните температури ще се понижат с няколко градуса, но пак ще бъдат с високи стойности - в рамките на 24 до 29 градуса. Минималните температури също ще бъдат високи - между 12 и 16 градуса. На места ще превали дъжд, ще има и гръмотевични бури.

В сряда температурите още ще се понижат и ще бъдат между 15 и 22 градуса, като с нахлуването на по-студен въздух се очакват и валежи, предимно в Централна и Източна България. Сутрешните температури също ще се понижат и ще бъдат в широки граници - между 5 и 12 градуса.

В четвъртък максималните температури ще останат без съществена промяна - между 15 и 22 градуса. Над страната ще се изясни и ще бъде предимно слънчево. Сутрешните температури обаче ще бъдат по-ниски - между минус 1 и 6 градуса.
В петък над страната ще се редуват слънце и облаци, а валежи не се очакват. Минималните температури ще останат ниски, а максималните ще се повишат с няколко градуса и ще бъдат предимно между 18 и 24 градуса.

В събота ще има повече облаци над Североизточна България, максималните температури ще останат около и над 20 градуса, за София се очаква температурата да бъде около 21 градуса. Минималните температури ще бъдат между 6 и 10 градуса. На места ще превали краткотраен дъжд. В неделя, на Цветница, се очаква над страната да бъде предимно облачно, с валежи от дъжд на повече места. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, максималните ще са между 18 и 23 градуса. За София максималната температура се очаква да бъде около 20 градуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини