Утре започва да вали, температурите тръгват надолу

През нощта над страната ще има разкъсана, предимно средна и висока облачност. Минималните температури ще бъдат между 12° и 17°. Утре облачността ще се увеличава и над страната ще се установи предимно облачно време. Отначало от северозапад, по-късно през деня от североизток, с до умерен, а в източните райони и временно силен вятър ще започне да нахлува хладен въздух и температурите ще се понижават, прогнозират от НИМХ към БАН, цитирани от Фокус.

След пладне от север ще започнат валежи от дъжд, придружени с гръмотевици, на повече места и по-значителни по количество в Северна България. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, на места в Югоизточна България, където през по-голямата част от деня все още ще духа югозападен вятър до 30°. През нощта срещу сряда, под влияние на преминаващ студен атмосферен фронт, ще се развива мощта купесто-дъждовна облачност, ще има гръмотевични бури, локални интензивни валежи и градушки.

Над Черноморието облачността ще е значителна, все още без валежи. Ще се усили вятърът от североизток, до умерен и временно силен. Максимални температури на въздуха: 23-28°. Температурата на морската вода е 12°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, с тенденция на усилване.

Над планините ще преобладава облачно време. След обяд на места ще превали и прегърми. Ще духа силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, на 2000 метра – около 12°.

НА 20.04.2016, 21.04.2016 и 22.04.2016

В сряда, с умерен до силен северозападен вятър, понижението на температурите ще продължи и максималните ще са от 12° - 13° в Североизточна, до 20° - 22° на места в Южна България. В югозападните райони преваляванията са малко вероятни, но в останалата част от страната ще има валежи от дъжд, значителни по количество на места в Северна България. В четвъртък облачността ще бъде променлива, над по-голямата част от страната, по-често до слънчево, но в източните райони все още е възможно да превали. Вятърът ще отслабне, с тенденция до вечерта да стихне. В петък ще бъде предимно слънчево, вятърът ще се ориентира от юг-югоизток; дневните температури ще се повишат, но сутрешните ще са между 2° и 7° и на отделни места ще има условия за образуване на слана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето