Водят под стража или глобяват Радан Кънев

Неотдавна лидерът на ДСБ обяви, че в ДАИ има две корупционни схеми - на ГЕРБ и ДПС.

Заради неявяване на разпит

Лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев ще бъде глобен с 300 лв. или ще бъде заведен под стража на разпит, защото не се яви вчера, въпреки че е редовно призован. Тези мерки обяви пред „Труд“ шефът на спецпрокуратурата Андрей Андреев при това, че Кънев не дойде в сградата на бул. „Г. М. Димитров“ 42.

Политикът бе призован за 14 ч., за да съобщи какво знае за корупцията в ДАИ. До 17 ч. той не е изпратил извинителна бележка за отсъствието си, нито се е обаждал на следовател да обясни какво е възпрепятствало разпита му, каза прокурор Андреев.

Кънев не вдигаше вчера мобилния си телефон за коментар. Негов пиар отказа да коментира защо не е отишъл в спецпрокуратурата. Журналисти си спомниха, че миналата седмица той каза пред Би Ти Ви, че в деня, за който е призован, има среща с избиратели.

Призовката му е пратена, след като на пресконференция на ДСБ Кънев даде да се разбере, че има информация за злоупотреби в „Автомобилна администрация“. Според него там имало две корупционни схеми, контролирани от ГЕРБ и от ДПС. В Благоевград, Хасково и Видин били издавани разрешителни за превоз на хора и товари само на партийни членове от тези две политически сили.

Корупционният скандал в ДАИ гръмна в началото на април, когато спецченгета оковаха с белезници шефа й Цветелин Цветанов и други 17 души, които прибирали „такса спокойствие“ от превозвачески фирми и рушвети за издаване на фалшиви книжки. Апелативният спецсъд прати за постоянно зад решетките Цветанов заедно с началника на ДАИ в Габрово Венцислав Генев и шефа на общинския съвет в град Роман Тихомир Вълчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право