Арестуваха 24-годишен, пребил 17-годишен ром в пазарджишко село и качил "геройството" си във Фейсбук (обзор)

Полицаи от РУ на МВР-Пазарджик са задържали в понеделник около 11 часа в село Черногорово 24-годишния Ангел Калеев от Овчеполци, който бе обявен за издирване заради жесток побой над 17-годишния свой съселянин от ромски произход Митко Й.

"Срещу Ангел Калеев е образувано досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на непълнолетно лице - престъпление по член 131, ал. 1, т. 12 от НК, след като в интернет пространството и социалните мрежи в неделя бе разпространен клип, съдържащ проява на насилие.

При извършената от служители на РУ-Пазарджик проверка се установи, че кадрите са записани с помощта на мобилен телефон и след това са качени от евентуалния автор на побоя в социалните мрежи", съобщи говорителят на Областна дирекция на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Побоят е нанесен на 16 април (събота), а работата по случая е започнала незабавно след установяване на инцидента, като разследването се води под наблюдението на районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров.

Извършителят на побоя първоначално се е укривал и не е бил намерен на домашния си адрес в Овчеполци от полицаите, които са го открили в понеделник сутринта в съседното село Черногорово.

До досъдебното производство и ареста се стигна, след като Ангел Калеев решил да се похвали във Фейсбук с "геройството си", пребивайки 17-годишния ром Митко заради невинна реплика, че двамата са равни. Като научил за случая, кметът на Черногорово Емил Захариев (Коалиция "Тодор Попов ЗА Пазарджик") се опитал да сдобри двамата младежи. Клипът стигнал до електронните медии, преди да бъде изтрит от автора.

Жалба в полицията от пострадалия и негови роднини нямало, а действията на органите на реда са продиктувани единствено от качения в социалните мрежи видеоклип, уточни говорителят Мирослав Стоянов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право