Борисов писа 4,50 на правителството (обзор)

Министър-председателят отговаря на зрителски въпроси

Пеевски си отиде, напуска страната, каза премиерът

Длъжен съм да вярвам на всички министри, докато не ме разочароват. Сега се стараят да работят добре. До момента оценката ми за това правителство е 4,50, заяви премиерът Бойко Борисов в предаването “Лице в лице” в ефира на Би Ти Ви. В продължение на един час министър-председателят отговаря на зрителски въпроси.

Той бе категоричен, че няма да уволнява транспортния министър Ивайло Московски, защото е съдействал за разкриването на корупционната схема в ДАИ.

Борисов за пореден път похвали борбата на службите срещу контрабандата, като обясни, че благодарение на нея приходите в хазната са се повишили с 3 милиарда лева.

След това премиерът похвали и здравния министър Петър Москов.

“Стоя зад Москов, защото неговите хора от ДСБ го изоставиха. Уплашиха се, че реформата е трудна”, каза Борисов. Той обяви, е досега не е имало по-смел здравен министър. Премиерът говори и за депутата от ДПС Делян Пеевски”. “Пеевски си отиде, напуска страната. Чудя се сега с коя дъвка ще се занимават медиите, когато го няма”, каза Борисов.

Относно президентските избори наесен премиерът обясни, че ще говори за кандидатура на ГЕРБ след юли.

“Искам Росен Плевнелиев да доизкара комфортно мандата си. С него работихме прекрасно, когато беше министър и фантастично като президент. Голям приятел ми е и се надявам да остане близък до ГЕРБ”, каза Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика