Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Даниел Вълчев: Антикорупционният закон не е лош, но няма да да реши всички проблеми с корупцията

Според професор Даниел Вълчев от „Движение България на гражданите“ антикорупционният закон не е лош, но няма да реши всички проблеми с корупцията,  заяви той пред БТВ.

„Нереалистично е да се очаква, че един законов текст ще се справи с толкова тежък социален проблем какъвто е корупцията у нас“. каза проф. Вълчев.

Той заяви, че очаква промени в текста на закона, както и че намира за нормално „в едно недобре организирано общество винаги има опасност определени законови текстове да се използват в нечия полза“.

Според него антикорупционният закон може да бъде изкривен, за да преследва конкретни хора. 

Проф. Вълчев смята, че не е важно подписан ли е един сигнал или не, а да стане ясно дали ще се гледат всички подадени сигнали или само тези, при които са представени конкретни данни, които могат да се проверят в рамките на месец.

Той уточни, че в малките населени места, където хората се познават добре, е естествено да се страхуват да подадат сигнал срещу кмета. 

Очакваме електронното правосъдие да пристигне и у нас, изтъкна проф. Вълчев. „Става въпрос не за заместване на човешката дейност със софтуер, а просто някои специфични дейности да могат да се извършват по електронен път и в електронна форма”, поясни той.

Юристът изтъкна предимствата на електронното правосъдие, като го посочи за полезно при справяне с проблеми като бавността, комуникацията, свръхнатовареността на някои съдилища, както и опасността от загубване на документи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.