Даниел Панов отива на конгрес на Съюза на европейските общини и региони

Кметът на Велико Търново и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) Даниел Панов ще участва в престижен международен конгрес. Кипър и столицата Никозия са домакини на заседание на Съюза на европейските общини и региони (СЕОР).В организацията членуват 66 асоциации на местни власти от 41 европейски държави.

Срещата, в която Даниел Панов и членове на НСОРБ ще представляват България и родните общини, се провежда веднъж на 4 г. Конгресът в Никозия ще бъде открит на 20 април и ще продължи три дни.

Конференцията е с две големи пленарни сесии, както и над 30 паралелни форума, разделени по ресори и теми. В Никозия представителите на местните власти от цяла Европа ще дискутират въпроси, свързани с икономиката, финансите, бизнеса, културата, околната среда, климата и енергията. Дебати ще има също по теми за лидерството и управлението, технологиите и иновациите, европейската интеграция и формите на сътрудничество между държавите и общините.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони