Бойко Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Защо не купим и „Енерго Про” и ЕВН?

ККП иска премахване на конституционното ограничение от 2 мандата за президент Така Си Цзинпин ще може да се задържи на власт по-дълго

Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Инспектори извършили около 400 проверки за месец на предприятия в Търновско

Снимка: Веселина Ангелова

Близо 400 проверки на малки и средни предприятия е извършила през март Инспекцията по труда във Велико Търново. Общият брой на наетите там лица е 249 души.

“Контролът е насочен към малките и средни предприятия поради обстоятелството, че от минали периоди е установена тенденцията тези работодатели да са най-честите нарушители на трудовото законодателство”, обясни директорът на Инспекцията по труда в старата столица инж. Невена Стефанова.

Проверките в областта през първите три месеца на тази година приоритетно е насочен към работодатели, които наемат лица без сключени писмени трудови договори. Засечени са и такива, които не изплащат или забавят изплащането на договорените трудови възнаграждения на своите работници.

За първото тримесечие са извършени общо 407 проверки, които в сравнение с планираните за трите месеца са с 94 повече. За месеците от януари до март са обхванати 8433 работещи лица, като значителна част от тях са мъже. Контролните органи са констатирали 1667 правонарушения на законодателството.

“Най- много от тях касаят нормите, регулиращи трудовите правоотношения, както и тези за здравословни и безопасни условия на труд. 18 проверки са осъществени за проучване на искания и сигнали”, допълни инж. Стефанова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.