Провадийци искат доживотен затвор за убиеца на Александра и изселване на фамилията му

Арестуваният Красимир Тодоров в съда.

Доживотен затвор без право на замяна за двамата задържани за грабежа и убийството на 13-годишната Александра Сивриева от Провадия поискаха в подписка над 1000 провадийци.

На митинг пред общината стотина жители на града се обявиха и за изселване на фамилията на 19-годишния Красимир Тодоров. След като трупът на Александра бе открит, баща му с другите си 3 деца заминал някъде, а майката била в Германия. "Ако се върнат, тежко им!", предупредиха зачернените роднини на убитото момиче.

Междувременно Красимир се отметна от самопризнанието, направено пред разследващите. Той е задигнал златните накити на девойката, но я е оставил жива в мазето на "Ловен дом", а думите му "Съжалявам за грабежа, който извърших", са били изтълкувани неправилно от следователите и окръжните магистрати като признание и за убийството, обясни пред Варненския апелативен съд Стефка Пейчева, служебен защитник на Красимир. Опитът му да излезе от килията под домашен арест обаче удари на камък. Въпреки аргумента на защитата, че младежът не може да се укрие, защото дори няма лична карта, ВАС го остави в ареста. Със същата мярка е и приятелката му Ивалена Маринова, обвинена като съучастник в зверството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право