Превръщат пощата в Търново в 5- звезден хотел

Превръщат Централната поща във Велико Търново в 5-звезден хотел с търговски комплекс. Преобразуването на сградата ще става поетапно. Собствениците вече са заявили инвестиционните си намерения и работят по проекта си.

Бившата вече сграда на БТК на ул. „Независимост” доскоро приютяваше център за обслужване на клиенти е с 5 етажа, включително един приземен. Емблематичният за града обект е построен във формата на буквата „П”, има и вътрешен двор, както и подходи с гаражи от юг. Общатата й разгъната застроена площ е малко над 1380 кв.метра.

Идеята е на нивото на основната търговска улица на града да се оформят магазини.Част от тях вече са отворени. Ненужните телефонни кабини в самия пощенски салон пък, се трансформират в луксозен сладоледен салон.Инвестицията само в този обект е около 100 000 лв. Кметската управа на Велико Търново отмени търговете за сладоледени будки, които се поставяха всяко лято пред стълбите на централния вход, заради новия салон.

Сградата на Централна поща е собственост на строителен предприемач от Стара Загора, който я купи от държавата през декември 2009 г за 1, 6 млн. евро. До сега постройката бе отдавана под наем на „Виваком”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони