„Челси“ решава на кого да даде титлата

За първи път от доста време насам „Челси“ може да не играе в Европа. Причината - слабият сезон, който изпращат „сините“ от Лондон. А миналата година „Челси“ триумфира с титлата в Англия. Година по-късно, тимът ще се запомни единствено с... това на кого ще я даде. До края на сезона във Висшата лига остават 4 кръга. Борещите се за златото „Лестър“ и „Тотнъм“ ще гостуват на настоящия шампион. „Лисиците“ водят с пет точки на „шпорите“. Играчите на Клаудио Раниери се нуждаят само от 7 точки, за да триумфират, и това при положение, че „Тотнъм“ е перфектен в своите срещи. При равни точки в края на класирането „Лестър“ ще вдигне купата заради резултатите в преките двубои с конкурента - 1:1 и 1:0.

Шампионският възел ще започне да се разплита на „Стамфорд Бридж“ след седмица. Тогава „Тотнъм“ гостува на „сините“ от Лондон. „Лестър“ може да спечели титлата на стадиона на „Челси“ в последния кръг. Преди това „лисиците“ приемат у дома „Суонзи“ и „Евертън“, но гостуват на „Манчестър Юнайтед“. Програмата на „шпорите“ е с една идея по-лесна - домакинства на „Уест Бромич“ и „Саутхамптън“, както и гостуване на „Нюкасъл“ в последния кръг.

Задачата на „Лестър“ в спечелването на тези 7 точки ще се превърне в трудно начинание в отсъствието на Джейми Варди. Нападателят, който е вкарал 22 гола от всички 59 за „лисиците“, най-вероятно ще пропусне предстоящите два мача - със „Суонзи“ и с „Юнайтед“. Варди получи червен картон срещу „Уест Хем“ (2:2), но заради псувни по главния рефер се чака наказание и по доклад.

Именно с национала на Англия е свързана и една статистика, която утвърждава „Лестър“ като отбор номер 1 в Англия и номер 3 в Европа - по дълги подавания. С показател 6,9% от всички пасове на тима в мача „лисиците“ са без аналог на Острова. В Европа водят „Инголщат“ - 7,8%, и „Дармщат“ - 10,7%. Мълниеносните контри на „Лестър“ с дълги пасове към Варди досега носеха успех на Клаудио Раниери. В отсъствието на своя голаджия обаче не е нужно отборът да променя тактиката, а да замени изпълнителя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят