Секс, мляко и мед срещу махмурлука

Алкохолът е коварното удоволствие, което вечерта ни отпуска до степен на неузнаваемост, а на другата сутрин просто ни се иска да не се събуждаме. Бразилски учени препоръчват секс рано сутрин след алкохолна вечеринка. Той облекчава неприятните ефекти на махмурлука. Половин час след любовните ласки с партньора хората се чувстват облекчени и отпочинали. Въпреки невероятния ефект обаче сексът не може да ви помогне да изтрезнеете, ако сте изпили прекалено голямо количество алкохол.

Друг полезен продукт е млякото, което забавя усвояването на алкохола. Известно е, че прясното мляко играе ролята на противоотрова за организма след напиване. Затова е добре да изпиете една чаша студено прясно мляко след събуждане. Киселото мляко ще ви ободри и тонизира. Може да го комбинирате с лека закуска.

Специалистите съветват също да се пие и много вода, защото алкохолът предизвиква дехидратация, а тя влошава махмурлука. Може да консумирате и безалкохолни. Кофеинът не се препоръчва, защото ще ви ободри за кратък период и после пак ще сте уморени, заменете го с чай.

Интересен факт, който учени доказаха - фруктозата в меда е много важна съставка за разграждането на алкохола в безвредни продукти. За да се преборите с махмурлука, разредете 1 супена лъжица мед в чаена чаша вода, тъй като той помага за ускоряване на метаболизма, способстващ за изгарянето на алкохола.Освен това снабдява тялото и с нова доза енергия.

Храната и особено мазнинините и въглехидратите забавят абсорбирането на алкохола в организма. Не се сдържайте да си похапнете пържени картофки или сандвич с бекон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл