Британецът, убил сънародничка в Раданово, я удушил, разбил й главата с чук и хвърлил трупа край реката

Директорът на ОД на МВР Велико Търново старши комисар Димитър Машов (в средата) разкри подробности около кървавата драма. Снимка: Веселина Ангелова

Британският гражданин, който уби зверски своя сънародничка в село Раданово, е задържан, потвърдиха официално от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Директорът на полицията старши комисар Димитър Машов разкри подробности около кървавата драма. Той съобщи, че на 16 април в Районно управление- Полски Тръмбеш е получен сигнал от жена, която обяснила, че от няколко дни не може да се свърже с 66- годишната британка Норма С., която са съседки.

Униформени веднага отишли до дома на англичанката и установили, че къщата не е заключена и няма следи от влизане с взлом. Полицаите видели обаче, че лампата в хола била оставена да свети. Проверили всички помещения на жилището, защото допуснали, че на стопанката може да и е станало лошо. Стаите се оказали празни. В полицията образували издирвателна преписка, като в търсенето на британката се включило и местното население.

“Домът на жената се намира в близост до река Янтра. В неделя сутринта при обход в района е намерен платнен чувал, заклещен в клони и дървета. От него се подавал човешки крак”, обясни старши комисар Димитър Машов.
Той посочи, че незабавно е сформирана група от криминалисти, които отишли на местопрестъплението.

“В хода на огледа е установено, че силно разложеното тяло е на жена, но към тогавашния момент не е изяснена приблизителна възраст, нито самоличност”, посочи Машов.

Уведомена била Окръжната прокуратура във Велико Търново, под чието ръководство е започната работа по разплитането на случая. Тялото е изпратено за аутопсия, като според съдебния лекар то е стояло между 4-5 дена край реката. Установено е, че жената е починала след нанесена тежка черепно- мозъчна травма.

В рамките на проведеното разследване са разпитани десетки свидетели. За броени часове криминалистите стигнали до евентуалния извършител на престъплението- 45- годишният британец Лий Шийптоун, който живее в Раданово от около 3 години със съпругата и детето си. Мъжът се занимавал със строителство.

“Разпитите на свидетелите и намерените веществени доказателства сочат, че именно той е извършител на престъплението. В неговия дом е извършено претърсване, при което също са намерени улики”, информира старши комисар Димитър Машов.

По- късно убиецът признал, че е умъртвил съгражданката си. Посочил, че мотивът са пари. Жената разполагала с крупна сума, която британецът искал да присвои. Изяснено е, че престъплението е извършено в дома на мъжа, който живеел в близост до жертвата си. Жена му била в чужбина, а детето му било в същата къща. То обаче не е станало свидетел на зверството, съобщиха от полицията. Лий Шийптоун убил с изключителна жестокост британката- първо я душил, а след това и нанесъл удари по главата с чук.

Все още не е изяснен точните ден и час на тежкото престъпление. По данни на свидетели 66- годишната британка често посещавала дома на килъра си. Къщата му се намира около 500- 600 м. от мястото, където е намерено тялото на жертвата.
„Извършителят е задържан под стража за 72 ч., като предстои да се гледа мярка за неотклонение. Ще се иска постоянна мярка за неотклонение”, съобщи окръжният прокурор Емил Денев.

Очаква се скоро да бъде получена и информация дали лицето е криминално проявено, за сега не е ясно дали е извършило престъплението под влиянието на алкохол или наркотици. Уведомени за убийството са както близките на жертвата, така и британското посолство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право