Влюбени вдигат сватби на остров

Влюбени двойки от България и чужбина вдигат сватби на остров Света Анастасия. Желаещите да се врекат във вярност на туристическата атракция в Бургаския залив стават все повече и вече има резервации за август и септември, показа проверка на „Труд“. Младоженците предпочитат тържества по западните традиции. По-малко са тези, които залагат на характерните български гозби и хора.

Дестинацията се оказва много привлекателна за романтични изненада и предложения за брак. Не един и двама влюбени мъже са чули заветното „да“ именно там.

Островът е истинска атракция за чужденци от цял свят. Сред посетителите са туристи от Бразилия, Китай, Япония, Израел и Южна Корея. Най-много обаче са руснаците, които търсят усамотение в къщите за гости, носещи духа на монашески килии.

Други туристи пък предпочитат да разгледат 9-те декара земя, като акустират с личните си яхти, разказа пред вестника управителят на острова Павлин Димитров. Преди две години той бе избран за поста сред 250 кандидати. За работата си получава между 600 и 1000 лева месечно.

В момента тече набирането на още бармани и сервитьори за заведенията на острова, а желаещи не липсват. През миналата година посетителите са били над 50 000 души, отчете Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм