109 банди разбити при акции на ГДБОП 860 обвинения след разследвания на антимафиотите

НС да даде зелена светлина за „Белене“ Партиите употребили за политически цели референдума за нова атомна централа

Съдът остави за постоянно в ареста съпрузите, обвинени за убийството в столичния квартал “Люлин”

Вижте акцентите от броя на “Труд” в понеделник, 26 февруари 2018

Русенец създаде една от най-бързо развиващите се компании в Силициевата долина

Двуметрови преспи блокират страната Комбинацията със студения арктичен въздух, който се спуска към Балканите от север, създават опасна обстановка на пътищата

Земетресение с магнитуд 5,5 по Рихтер край бреговете на Япония

Бандити няма, но ги хващат

Фънки и Хилда Казасян жури в „Като две капки вода“

„Юнайтед“ би „Челси“, Жозе не трепна

Мария и Мегз заровиха томахавките След като получи приза за Попфолк идол на годината, Фики се прибра да отпразнува изписването на първородния му син

„Лацио“ лети към Шампионската лига

Зелената империя – тъмната страна на WWF От 20 години швейцарската офшорка е оплетена с политико-икономически лобита в страната ни

Ген. Тодор Бояджиев разкри как е било подслушвано посолството на САЩ

Осъдиха на смърт 16 туркини за принадлежност към ИДИЛ

Лютите чушки и мазната риба помагат срещу стрес

Химикалът, който прави чушките люти, прави хората спокойни. Чушките дължат своята пикантност на вещество, наречено капсаицин.Този химикал изгаря нервните окончания на езика и изпраща фалшиви сигнали за болка към мозъка, който реагира мигновено, произвеждайки ендрофини, твърдят д-р Пол Розин от екипът му от Пенсилванския университет. Отделените ендорфини подобряват настроението на човека и така помагат в борбата с ежедневния стрес.

Освен това, капсаицинът предпазва кожата от стареене, намалява действието на свободните радикали, полезен е за дихателните пътища и действа противовъзпалително.

Ако не можете да ядете люти чушки, стресът намалява и от консумиране на мазна риба, най-вече на сьомга и риба тон, които са богати на омега 3 мастни киселини.

Тези свойства на рибата са доказани от учени от Държавния университет в Охайо, които са проучили малка група от студенти по медицина и техните физически реакции на тревожност и стрес по време на учебната година. При студентите, които консумирали храни, богати на омега 3 мастни киселини, тревожността намаляла с 20% в сравнение с тези, които не наблягали на тези вещества в диетата си.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.