Баща отвлече 3-месечния си син в Лом

Проучване: Хората подсъзнателно изпитват омраза към други, които не желаят да имат деца

Жена даде 4400 лева на телефонни измамници за ваксина за дъщеря си

11 бойци са убити при израелските въздушни удари в Сирия

34-годишен хасковлия без книжка блъсна дете на пешеходна пътека

Рискът за рецесия в еврозоната и САЩ се увеличава Няколко признака за предстоящия глобален спад

Rolls-Royce с рекордни продажби Британската компания изпрати най-успешната си година

Проф. Гетов: Внедряването на системата за верификация на лекарства няма да доведе до фалит на аптеки у нас

Проф. Кантарджиев: Всяка година смъртните случаи у нас са над 10 000 след бактериални усложнения от грипа

Германия ограничава до 130 км/ч скоростта по магистралите си от 2023 г.

Облачно време днес

Шофьор на автобус издъхна зад волана, блъскайки се в две коли в Бургас

Цветанов: Не смятам да имаме по-малко от 6 евродепутати и съм убеден, че могат да бъдат и 7

Какво да работят общинските съветници, забраните са прекалени Те са публични фигури и не трябва да използват големите пари и активи, които контролират

Как са измислени ирландските танци?

Бойко Борисов към Херман ван Ромпой: Благодаря за подкрепата Ви към България

„Много се радвам да те видя, Бойко, и то тук – в Министерския съвет, като министър-председател“. С тези думи на първия председател на Европейския съвет Херман ван Ромпой започна срещата му с премиера Бойко Борисов. Тя се проведе преди церемонията за удостояването на г-н Ромпой с наградата на телевизия „Европа” за проевропейска политика, съобщават от правителствената информационна служба, съобщи „Фокус“.

„Тази награда е заслужено признание за ролята Ви за запазване на единството и солидарността в Европейския съюз в трудно за него време. Благодарение на Вашата дипломатичност, умение за водене на преговори и намиране на компромиси от полза за Съюза като цяло бяха преодолени кризи, които можеха да имат много тежки последствия за държавите-членки”, посочи премиерът.

Той изтъкна и подкрепата, която страната ни винаги е получавала от председателя на Европейския съвет за утвърждаването й като равноправна на останалите в европейското семейство, макар и най-скоро присъединила се към него.

„За България Вие винаги ще останете голям приятел“, посочи той.
Министър-председателят Борисов го информира за актуалната политическа ситуация в България и го увери, че правителството е целенасочено в намеренията си за реформи.

Двамата обсъдиха и ситуацията с мигрантите. Премиерът го запозна с всички мерки, предприети от правителството, за опазване на външните граници на Европейския съюз от нерегламентирано влизане в Общността, както и за подкрепата, която оказваме на съседните страни, подложени на силен миграционен натиск.

Двамата се обединиха около тезата, че в трудни моменти като сегашния, Европа има нужда да остане единна, за да съхрани основните си принципи, на които се гради Европейският съюз.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.